Petre Apostol

Sâmbătă, s-a încheiat U20 Rugby Europe Championship, echivalentul campionatului european la această categorie de vârstă, organizat în România, la București, pe Stadionul „Arcul de Triumf”. Reprezentativa României, antrenată de Eugen Apjok, urmărea câștigarea competiției, iar în lotul tricolor s-a regăsit și un jucător – prahovean Silviu Grădinaru (foto, la minge), titularul postului cu numărul 8, din linia a III-a.
„Stejăreii”, însă, nu au confirmat, după victoria cu Belgia din sferturi, scor 28-22, pierzând, în semifinale, cu Portugalia, scor 16-21. Astfel, sâmbătă, selecționata României a evoluat în lupta pentru medaliile de bronz, întâlnind Rusia, care a pierdut clar, în penultimul act, cu Spania, scor 19-37, după ce trecuse de Germania, scor 47-10.
Chiar dacă și-a creat ocazii, reprezentativa României nu a reușit să convertească oportunitățile în puncte, pierzând categoric disputa cu Rusia, scor 5-33 (0-12). De remarcat faptul că singurele puncte realizate de România au fost obținute chiar de sportivul care și-a început cariera la Aurora Băicoi, ajungând acum la Dinamo București, Silviu Grădinaru. Acesta a reușit un eseu, în minutul 11 al părții secunde de joc, după o acțiune susținută a „stejăreilor” în 22-ul advers.
Astfel, România a încheiat pe locul al patrulea, în vreme ce medaliile de aur au revenit Portugaliei, care s-a impus în finala mare în dauna Spaniei, scor 12-7, obținând, totodată, calificarea la U20 World Trophy, al doilea eșalon valoric mondial, programat în toamnă, în Uruguay.