Petrolul Ploieşti – Petrolul Băicoi 5-0 (4-0)

Stadion: „Ilie Oană”, Ploiești. Spectatori: 2.500.
Au marcat: R. Alecsandru (9), N. Popescu (16), I. Dumitrescu (18), Păun (31), Prunescu (69).
Petrolul 52: Marinică – Catană, Prunescu, R. Alecsandru, Velisar – Butufei (65 Olaru) – Ilie Dumitrescu, Cl. Tudor (cpt), Păun (60 Niţescu), N. Popescu (71 Al. Radu) – Stănescu (51 Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.
Petrolul Băicoi: V. Costache – G. Georgescu, Al. Zamfir, Duca, Mocanu (29 Militaru) – Zăinescu (4 Lixandru), Rusu (cpt) – Al. Gheorghe, Dorişor (71 Al. Ştefan), Dudulescu (82 Caliţa) – Ad. Ilie. Antrenor: Bobi Codreanu.
Cartonaş galbene: Butufei (60).
Cartonaş roşu: V. Costache (2).
Jucătorul meciului: Nini Popescu (Petrolul Ploiești)
Au arbitrat: Viorel Căunei (Plopeni) – Alexandru Chivu (Ploiesti) si Alin Ionică (Bertea).
Observator: Mihai Ion (Ploiesti).

Remiza din etapa trecută, de la Brebu, a înregistrat, până la urmă, un efect de bumerang asupra liderului Ligii A Prahova, care, sâmbătă după-amiază, nu a avut nicio emoție împotriva mai modestei „surori” din Băicoi. Pe „Ilie Oană”, băieții lui Tavi Grigore au fost cei care au pus muzica și au încins tribunele până la pauză, scor 4-0, pentru ca, mai apoi, să nu se mai omoare cu firea și să mai puncteze o singură dată, în partea secundă.
Pe un gazon „masă de biliard”, Petrolul nu poate avea probleme „la județ”, în 2017, iar jocul cu formația din Băicoi a demonstrat asta încă o dată. O eliminare timpurie a portarului Costache (2), într-o situație în care „centralul” Căunei a apreciat că goalkeeper-ul oaspeților se afla în situație de ultim apărător, a simplificat cu mult ecuația unei victorii previzibile și, în primele 45 de minute, lupii s-au întrecut în goluri și ocazii. Rând pe rând, R. Alecsandru (9) – lovitură de cap sub bară din 8 metri, N. Popescu (16) – reluare simplă din pasa măiastră a lui Păun, I. Dumitrescu (18) – șut la colțul scurt, și Păun (31) – din serviciul „retur” al lui N. Popescu, au dus tabela la 4-0, clarificând, practic, soarta întâlnirii încă de la pauză.
Cu „sacii în căruță”, găzarii au încetinit motoarele în partea secundă, atunci când doar Prunescu (69) a mai găsit plasa porții din pasa lui Velisar. Până la final, vizitatorii și-au trecut și ei în cont singura lor ocazie în acest meci, atunci când Al. Gheorghe (82) a luat la țintă vinclul din stânga al porții apărate de Marinică, fără a putea, însă, modifica tabela.
Etapa viitoare, Petrolul va juca în deplasare, împotriva celor de la Unirea Urlați, formație pe care în tur a executat-o cu un categoric 7-0.
Lupii iau avans în fruntea ierarhiei
Victoria clară de sâmbătă, coroborată cu înfrângerea neașteptată suferită de CS Blejoi la Bănești, scor 1-3, au făcut ca Petrolul să aibă, acum, un avans de patru puncte în fruntea ierarhiei Ligii A Prahova. Dacă mai punem la socoteală și rezultatele directe, ambele favorabile ploieștenilor, 3-0, la Blejoi, și, respectiv, 5-0, pe teren propriu, atunci elevii lui Tavi Grigore se pot declara oarecum liniștiți, la adăpost, împotriva „intemperiilor” provocate de un eventual pas greșit, în etapele ce vor urma. Rămâne de văzut, în schimb, atitudinea blejoienilor, care au ajuns la două înfrângeri în ultimele trei etape și o victorie chinuită cu Tricolorul Breaza, în urmă cu o săptămână, rezultate mediocre, putem spune, pentru o formație care a încântat, în multe momente, în prima parte a sezonului.

Liga A Prahova, etapa a XX-a:

CS Cornu – CS Ceptura 3-2
Unirea Cocorăștii Colț – Unirea Urlați 3-3
Petrolul Ploiești – Petrolul Băicoi 5-0
Tricolorul Breaza – AFC Brebu 0-1
AFC Bănești-Urleta – CS Blejoi 3-1
CSO Vălenii de Munte – CS Păulești 0-3
CSO Plopeni – CS Mănești Coada Izvorului 5-2