Prahoveanul George Pavel, rezervă

Petre Apostol

Echipa națională de rugby a României la categoria U18 a debutat, sâmbătă, în cadrul Rugby Europe Men’s Trophy, al doilea eșalon valoric al competiției continentale organizate de Rugby Europe. Competiția organizată la Quimper Concarneau, în Franţa, are ca miză promovarea în primul eșalon valoric.
7-dÎn lotul național prezent în Hexagon se regăsește și un jucător prahovean, Adrian George Pavel, din Ploiești, component al Centrului Național de Excelență de la Cornu.
Reprezentativa României, condusă de antrenorul Horea Hîmpea, a debutat în sferturile de finală în compania Cehiei, „stejăreii” reușind o victorie categorică în care au realizat șapte eseuri. România s-a impus cu scorul de 39-8 (22-8), calificându-se, astfel, în semifinale, jucătorul prahovean fiind rezervă în linia a II-a.
În penultimul act, echipa tricoloră se va confrunta cu Rusia, care a trecut, categoric, în sferturi, de Ucraina, scor 62-3. În cealaltă semifinală se vor întâlni Germania și Olanda, care au învins, în sferturi, reprezentativele din Luxemburg (scor 67-5), respectiv din Polonia (scor 50-10).

Premieră internațională, la Băicoi

Tot sâmbătă, în Prahova, mai exact la Băicoi, s-a scris istorie, pe Stadionul „Aurora” desfășurându-se primul meci internațional de rugby organizat în localitatea prahoveană. Clubul Sportiv Aurora Băicoi a organizat un meci amical al echipei de la categoria U15 cu o formație similară de la Royal Grammar School Newcastle, din Anglia (instituție de învățământ care datează din anii 1500).
Astfel, reprezentanții clubului prahovean au putut să ia contact cu modul de joc al unei echipe venită din țara care deține Trofeul celor Șase Națiuni. Echipa din Anglia s-a impus cu scorul de 38-7, dar a fost un câștig de experiență și pentru jucătorii din Băicoi.