Potrivit unui comunicat al Şcolii de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti-Scăeni, în perioada 2 – 10 septembrie a.c., va avea loc examenul de admitere în cadrul instituţiei dar şi în alte structuri subordonate MAI. Astfel, absolvenţii de liceu, cu vârsta maximă de 27 de ani, se pot înscrie şi concura pe un număr de 225 de locuri: la specialitatea subofiţer de pompieri şi protecţie civilă din Boldeşti – 200 de locuri, din care două locuri pentru romi, după terminarea studiilor absolvenţii fiind încadraţi la structurile teritoriale ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi 25 locuri în specialitatea maistru militar auto.
Instituţie de învăţământ militar postliceal, Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti deţine, potrivit specificului celor două calificări profesionale – subofiţer de pompieri şi protecţie civilă, respectiv maistru militar auto – o logistică de pregătire teoretică şi practică modernă şi adaptată cerinţelor în domeniu, ce permite pregătirea, pe parcursul celor doi ani de studii, a capacităţilor specifice profesiei.
Recrutarea candidaţilor se asigură de către structurile de resurse umane ale inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, strict în raport cu domiciliul înscris în cartea de identitate a candidatului.
Graficul admiterii, datele de prezentare, etapele şi probele de concurs vor fi publicate pe adresa web a instituţiei – www.scoaladepompieri.ro