Tricolorul LMV Ploieşti – Volei Municipal Zalău, astăzi, ora 18:00

Petre Apostol

Divizia A1 la volei masculin programează astăzi prima etapă din returul Fazei a II-a, intrându-se astfel în linie dreaptă pentru stabilirea medaliatelor unei ediţii foarte disputate. Una dintre protagonistele din fruntea ierarhiei a fost echipa Tricolorul LMV Ploieşti, care, cu cinci etape înainte de finalul campionatului, încă mai păstrează şanse teoretice de a urca pe podium, ocupând locul al cincilea în Grupa I valorică.
Iar elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu urmăresc să înceapă ultima parte a campionatului într-o notă pozitivă, mai ales că vor găzdui, în Sala „Olimpia”, lidera competiţiei şi vicecampioana de anul trecut – Volei Municipal Zalău.
Echipa ploieşteană a învins formaţia sălăjeană, antrenată de Marian Constantin, în prima parte a campionatului, pe teren propriu, fiind chiar primul joc al grupării prahovene cu pretendentele la titlu din această ediţie a Diviziei A1. Tricolorul LMV s-a impus, atunci, cu scorul de 3:2 (25:23, 23:25, 23:25, 25:23, 16:14), la capătul unui meci superb, în care ploieştenii şi-au demonstrat potenţialul.
Acel succes a reprezentat, însă, singura victorie a echipei prahovene în confruntările directe oficiale cu Volei Municipal Zalău, în meciurile din deplasare din actualul sezon cedând cu 1:3 (20:25, 25:18, 20:25, 21:25), în returul Fazei I, şi tot cu 1:3 (17:25, 25:22, 19:25, 20:25), în turul Fazei a II-a. În plus, în sezonul trecut, deşi a obţinut un punct la Zalău, pierzând în tiebreak, Tricolorul LMV a cedat în patru seturi pe teren propriu.
În momentul de faţă, Tricolorul LMV Ploieşti se găseşte la cinci puncte în urma formaţiei Steaua Bucureşti, care ocupă locul al patrulea, şi la opt puncte de ultima treaptă a podiumului provizoriu, pe care se situează campioana de anul trecut, SCM U Craiova.
În schimb, Volei Municipal Zalău conduce ierarhia, având cu 12 puncte mai multe decât echipa ploieşteană, însă are un singur punct avantaj faţă de a doua clasată, CS Arcada Galaţi.
De menţionat că Tricolorul LMV Ploieşti nu a pierdut decât o singură dată în Sala „Olimpia”, în acest sezon, în turul Fazei I din campionat, cu CS Arcada Galaţi, înregistrând de atunci opt victorii consecutive, cea mai recentă fiind obţinută sâmbătă, cu Steaua Bucureşti.
De partea cealaltă, Volei Municipal Zalău, singura formaţie din campionat cu victorii pe linie pe teren propriu, a bifat cinci înfrângeri în jocurile din deplasare, chiar în runda trecută pierzând la Galaţi, în patru seturi, singurul insucces, de altfel, al sălăjenilor în faza finală.
Meciul de astăzi urmează să fie arbitrat de Bogdan Stoica, din Bucureşti, şi Nicolae Marin, din Galaţi, în vreme ce observator a fost delegat Mihai Ioanovici, din Bucureşti.
În cadrul etapei, în Grupa I valorică mai sunt programate partidele CSM Bucureşti – Steaua Bucureşti (ora 17:00) şi CS Arcada Galaţi – SCM U Craiova (ora 18:00), în vreme ce în Grupa a II-a valorică se vor disputa meciurile Universitatea Cluj – Volei Club Caransebeş (ora 15:00), VCM LPS Piatra Neamţ – Ştiinţa Explorări Baia Mare (16:00) şi CS Unirea Dej – CS Ştiinţa Bacău (ora 17:00).