V. Stoica

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) intenționează să realizeze un nou sens giratoriu pe DN1, la ieșirea din Ploiești spre Brașov. Astăzi vor fi deschise ofertele solicitate de CNAIR în vederea construirii acestei intersecții giratorii pe cel mai circulat drum național din țară, care va apărea exact lângă benzinăria Lukoil de pe DN1, dar și către breteaua DN1B spre Ploiești CNAIR va încheia un contract de prestări servicii atât pentru proiectul tehnic, dar și pentru asigurarea asistenței tehnice pe toată durata executării obiectivului respectiv.
Ionel Ciobanu, directorul Secției Drumuri Naționale Ploiești, ne-a precizat că există posibilitatea ca această lucrare să fie executată chiar și în acest an, pentru reducerea numărului de evenimente rutiere din zona respectivă și pentru fluidizarea traficului. Sensul giratoriu va fi construit de CNAIR lângă benzinăria Lukoil din zona km 66+500m, practic dinspre București se va putea face dreapta fără probleme, însă accesul dinspre benzinăria respectivă către București nu va mai putea fi posibil, reducându-se varianta apariției unor incidente în trafic.
Conform documentației de atribuire realizate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri București, se urmărește atât amenajarea sensului giratoriu propriu-zis, identificarea rețelelor existente, iluminatul cu lămpi solare, cât și asigurarea scurgerii apelor pluviale în lungul DN1.
Reprezentanții CNAIR spun că este necesară realizarea acestui sens giratoriu, având în vedere creșterea numărului de autovehicule și, implicit, traficul intens din zona respectivă. Prin construirea acestui sens giratoriu, ar urma să crească gradul de siguranță rutieră pentru participanții la trafic, reducerea numărului de accidente, dar și reducerea blocajelor care apar în punctul respectiv de la ieșirea din Ploiești spre Brașov.