Petre Apostol

De Florii, iubitorii ciclismului din ţară se pot bucura de o sărbătoare în plus, deoarece noul sezon porneşte la drum, prima competiţie din calendarul forului naţional de specialitate urmând să aibă loc chiar în Prahova, anume concursul intitulat Drumul Vinului.
Întrecerea este, totodată, prima cursă din cadrul circuitului naţional organizat de Asociaţia Judeţeană de Ciclism Prahova, eveniment iniţiat de fostul campion ploieştean Alexandru Ciocan în anul 2013. Competiţia are ca loc de plecare oraşul Boldeşti-Scăeni, traseul urmând să înconjoare satul Pleaşa, sosirea fiind programată pe căţărarea de la Seciu, foarte solicitantă pentru concurenţi.
La concurs s-au înscris aproape 500 de sportivi la cele două secţiuni programate: tura lungă (110 km) şi tura scurtă (62 km), atât legitimaţi, cât şi amatori. Printre sportivi se numără şi cel mai valoros ciclist român din prezent, Eduard Grosu, component al echipei profesioniste italiano-japoneze Nippo-Vini Fantini, care s-a şi impus la ediţia din 2014 a concursului disputat în Prahova. Startul este programat pentru ora 11:00, iar festivitatea de premiere – de la ora 15:30.