Bogdan Chitic

Una dintre cele mai în formă echipe ploieştene de baschet juniori, în 2017, ABC T-Pack îşi continuă forma bună pe tabloul fazei de recalificare semifinală, în Campionatul Naţional „sub 16 ani”. Dacă CSU Ploieşti, CSŞ Ploieşti şi CS Sevlar nu au evoluat în weekendul trecut, băieţii pregătiţi de Vasile Tace s-au deplasat în Ardeal pentru confruntarea cu, până nu demult, liderul grupei, CSŞ Viitorul Cluj-Napoca.
Cu şanse minime de a mai prinde prima poziţie şi, implicit, de a obţine calificarea la turneul de baraj, ploieştenii au făcut un meci bun sub Feleac, reuşind să se impună clar, cu 74-52, pe terenul unei formaţii aflate într-un recul evident de formă, care tocmai „îşi luase adio” de la gândurile de „baraj”. Pentru T-Pack Ploieşti (7-4) a fost cea de-a patra victorie consecutivă obţinută în „recalificări”, ce au adus-o la un „numitor comun” în planul liniei statistice cu CSŞ Sibiu şi CSŞ Viitorul Cluj-Napoca, echipele care completează podiumul în spatele liderului autoritar LPS CSU 2 Piteşti (10-1).
„Atmosfera este una foarte bună în cadrul echipei, dar nu în urma rezultatelor, pentru că noi trăim prin suporteri, şi nu prin scorul de pe tabelă. Suporterii ne-au fost alături în toate deplasările, inclusiv ultima, cea de la Cluj, mai numeroşi şi mai vocali chiar decat ai echipelor gazdă. Pentru fanii noştri, seria de victorii este oarecum normală şi aşteptată. Cât despre schimbarea sistemului competiţional, în acest sezon, putem spune că aceasta ne-a pus în dificultate la începutul fazei a doua a campionatului. Noi urmăream un vârf de formă pentru perioada de final a acestei faze, vizând şi turneul de baraj pentru calificarea între primele opt echipe ale ţării. Rezultatele au reflectat aceste aspecte, învingând categoric, în deplasare, echipe care în debutul fazei de recalificare ne-au pus mari dificultăţi. Per total, suntem mulţumiţi de evoluţia pe care am avut-o, echipa noastră dovedind că poate să joace de la egal la egal şi chiar să depăşească orice adversar, atât acasă cât şi în deplasare, lucru încurajator pentru meciurile ce vor urma. Cu puţin mai mult efort, am fi putut avea rezultatele aşteptate de toţi cei care ne sprijină, care ar fi reflectat mai puternic realitatea din teren”, ne-a declarat antrenorul Vasile Tace.

Campionatul Naţional de baschet „U16″ masculin

Faza de recalificare, grupa I:
1. LPS CSU 2 Piteşti (10-1) – 20 pct.
2. CSŞ Sibiu (7-4) – 18 pct.
3. CSŞ Viitorul Cluj-Napoca (7-4) – 18 pct.
4. ABC T-Pack Ploieşti (7-4) – 17 pct.
5. BC Valbon Arad (7-4) – 16 pct.
6. CSŞ Unirea 2 Iasi (2-11) – 14 pct.
7. CN Aurel Vlaicu Bucureşti (2-9) – 11 pct.
8. CS Spike Bucureşti (2-7) – 8 pct.