Tricolorul LMV Ploiești – Steaua București 3:1 (25:20, 25:15, 23:25, 25:23)

Petre Apostol

Sala Sporturilor „Olimpia”, Ploiești; spectatori: 350.
Tricolorul LMV: Florin Voinea, Pavel Dushkov, Jose Carrasco, Aleksandar Milivojevic, Kostiantyn Zhylinskyi, Daniel Vargas – Goran Skundric; au mai intrat: Hiroshi Centelles, Cosmin Ghimeș (cpt.), Vladan Aleksic, Kostiantyn Riabukha, Andrei Grigoraș; rezerve neutilizate: Tudorel Farcaș, Tomasz Rutecki.
Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.
Steaua: Ivan Kostic, Jorge Almansa, Mihai Gheorghiță, Ciprian Matei, Szalbolcs Nemeth, Nicolae Ghionea (cpt.) – Petar Karakashev; au mai jucat: Nemanja Cubrilo, Milan Peric, Alexandru Muscină, Răzvan Vâlcelean – Ciprian Tofan; rezerve neutilizate: Eduard Ocunschi, Mihai Criste.
Antrenori: Bogdan Tănase, Răzvan Roșu.
Arbitri: Tudor Pop şi Cristian Şanta, ambii din Cluj Napoca.
Observator FRV: Angeluş Cotoanţă, din Bucureşti.

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploiești a obținut o nouă victorie pe teren propriu, la finalul turului Fazei a II-a din Divizia A1, Grupa I valorică (locurile 1-6), învingând, sâmbătă, în Sala „Olimpia”, pe Steaua București. Elevii antrenorilor Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu au dominat jocul în primele două seturi în confruntarea cu fosta lideră a clasamentului, la finalul primei părți din campionat.
Totuși, în debutul actului întâi, Steaua București s-a aflat la conducere, scor 4:1, respectiv 7:2. Dar, Voinea a dat semnalul de trezire în tabăra ploieșteană, care a revenit în joc, egalând situația de pe tabelă la 10. Apoi, Tricolorul LMV a preluat conducerea pentru prima dată, la 13:12, după care s-a desprins la 16:13, respectiv 20:14, lăsând formația antrenată de Bogdan Tănase și Răzvan Roșu fără replică.
Echipa oaspete a avut o tentativă de revenire, scor 21:18, dar Tricolorul LMV a închis actul la scorul de 25:20.
Setul secund a aparținut aproape în totalitate gazdelor, ale căror atacuri au fost de neoprit pentru oaspeți, Tricolorul LMV desprinzându-se după primul timeout tehnic (scor 8:6), ducând scorul la 18:9. Jocul s-a mai echilibrat, apoi, echipa ploieșteană adjudecându-și actul cu scorul de 25:15.
În setul al treilea, tot ploieștenii au avut inițiativa, dar Steaua a reușit să se mențină aproape. Voinea, Vargas și Dushkov au contribuit pentru desprinderea gazdelor la 17:14, însă bucureștenii au fost mai inspirați pe final, preluând conducerea, scor 18:17, după care s-au distanțat la trei lungimi, scor 22:19. Chiar dacă Tricolorul LMV a redus ecartul la un singur punct, Steaua și-a adjudecat setul cu 25:23.
În actul al patrulea, echipa antrenată de Bogdan Tănase și Răzvan Roșu a avut inițiativa în prima parte, conducând cu 3:1, respectiv 8:5. Riabukha, Voinea și Carrasco au întors rezultatul, Tricolorul LMV preluând conducerea, scor 10:9. A urmat o perioadă mai bună a oaspeților, care s-au desprins, din nou, la trei puncte, scor 15:12, dar, cu un joc la blocaj mai bun, ploieștenii au revenit, după un parțial de 8:2, ducând scorul la 20:17 în favoarea lor.
Steaua a găsit soluțiile să egaleze, însă Tricolorul LMV a replicat imediat, ajungând la trei mingi de meci. Chiar dacă bucureștenii au salvat două dintre oportunitățile ploieștenilor, Milivojevic a pus punct meciului, elevii antrenorilor Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu adjudecându-și victoria cu scorul de 25:23, câștigând toate cele trei puncte puse în joc.
Vargas a realizat cele mai multe puncte din tabăra prahoveană, cu 18 (7 BP, +12 W-L), dintre care 16 puncte reușite pe atac din 29 de încercări (55%). La acest capitol, de la Tricolorul LMV s-au mai remarcat Milivojevic 13p, Dushkov și Voinea – ambii cu câte 12 p.
În atac, Dushkov a reușit 7 puncte din 10 încercări (70%), în vreme ce Voinea și Milivojevic au încheiat cu 10/23 (43%), respectiv 9/22 (41%). La preluare, Milivojevic a înregistrat 46% recepție pozitivă (26% perfectă) din 35 de preluări, în vreme ce Skundric a încheiat cu 60% recepție pozitivă (40% perfectă) din 20 de preluări. De remarcat că Milivojevic a reușit, totodată, și patru puncte din serviciu, iar Dushkov trei ași.
Carrasco a realizat cele mai multe blocaje de la Tricolorul LMV, cu 3, în vreme ce Zhylinskyi, Voinea, Centelles, Dushkov și Riabukha au bifat câte două fiecare.
Astfel, Tricolorul LMV a bifat a treia victorie din cele cinci partide disputate în faza finală a campionatului și s-a apropiat la doar cinci puncte de Steaua în clasament, locul al patrulea devenind accesibil, în momentul de față pentru ploieșteni.
Pentru ploieșteni urmează o nouă partidă în Sala „Olimpia”, miercuri, 5 aprilie (ora 18:00), când vor primi replica liderului, Volei Municipal Zalău, în prima etapă din returul fazei finale.