HC Activ CSO Plopeni, pe ultimul loc la turneul final

Petre Apostol

Pentru al doilea an consecutiv, CSM București (foto 1) a câștigat titlul național la handbal în Campionatul Național la junioare I. De remarcat faptul că echipa bucureșteană a fost condusă de pe margine, și în acest sezon, de antrenorul ploieștean Florin Ciupitu, care, astfel, și-a trecut în palmares un nou titlu de campion.
În plus, în lotul campioanelor de la clubul din Capitală se regăsesc și două jucătoare ploieștene, sosite de la CSM Ploiești, Isabela Dragnea și Bianca Marin, precum și o altă handbalistă trecută pe la gruparea prahoveană, Teodora Popescu.
Turneul final al Campionatului Național de handbal la junioare I a avut loc săptămâna trecută, la Drobeta Turnu Severin, iar printre cele opt echipe calificate s-a regăsit și HC Activ CSO Plopeni (foto 2), formație antrenată de Lena Brebeanu, Adina Panaite (Puiu). Gruparea prahoveană este chiar cea de la care, anul trecut, a plecat antrenorul Florin Ciupitu, după ce a ajuns de două ori în semifinale la junioare I, fiind atunci, la HC Activ, secundul profesorului Nicolae Nimu.

2
În faza preliminară la turneul final, HC Activ CSO Plopeni a făcut parte din aceeași grupă cu CSM București. Echipa prahoveană, însă, a debutat cu o înfrângere categorică, scor 26-35 (16-16), cu Marta Baia Mare, după care a pierdut, din nou, dar cu CSȘ 2 Baia Mare, dar după un meci mult mai echilibrat, decis în ultimele momente de joc, scor 25-26 (14-14).
HC Activ și-a trecut, totuși, în cont, victoria de onoare, învingând, în ultimul meci al grupei, chiar pe CSM București, scor 30-28 (18-15), o partidă fără miză, însă, trupa din Capitală având asigurat locul întâi în clasamentul grupei, în vreme ce formația prahoveană nu mai putea urca de pe ultima poziție a ierarhiei.
Astfel, CSM București a ocupat primul loc, cu 4 puncte, Marta Baia Mare reușind calificarea în semifinale, după ce s-a situat pe a doua poziție, grație golaverajului mai bun (+2 față de -2), fiind la egalitate de puncte cu CSȘ 2 Baia Mare, cele două echipe încheind la egalitate și în meciul direct. HC Activ a ocupat locul al patrulea, cu 2 puncte.
În grupa cealaltă, Corona 2010 Brașov a obținut prima poziție, cu maximum de puncte, fiind urmată de CSȘ 2 București, cu 3 puncte, de asemenea la egalitate cu CS Dacia Mioveni, dar având avantajul golaverajului mai bun (+9 față de +3), și jocul direct încheindu-se cu remiză. Ultima poziție a revenit echipei ASC Șc. 181 SSP București, fără niciun punct.
Astfel, HC Activ CSO Plopeni a jucat în meciul de clasament, pentru a evita ultima poziție de la turneu, fapt pe care nu a reușit să-l îndeplinească, după ce a pierdut meciul cu ASC Șc. 181 SSP București, scor 29-36 (17-23).
În schimb, CSM București a învins pe CSȘ 2 București, în semifinale, scor 38-17 (16-9), întâlnind, în finală, pe Corona 2010 Brașov, care trecuse, în penultimul act, de Marta Baia Mare, scor 30-21 (15-10).
În finală, elevele antrenorului Florin Ciupitu au reușit să remonteze o diferență de trei goluri în favoarea brașovencelor, înregistrată la pauză, sco 8-11, CSM București câștigând cu scorul de 22-20.
Medaliile de bronz au fost câștigate de CSȘ 2 București, care s-a impus în finala mică disputată cu Marta Baia Mare, scor 36-32 (16-15).
De remarcat, totodată, că pe postul de extrema stângă de la turneul final cea mai bună jucătoare a fost desemnată Andreea Panaite, de la CSM București, handbalistă care a făcut parte și din lotul clubului din Plopeni.