• Grapefruitul este deseori lăudat pentru efectele sale „miraculoase” în lupta cu kilogramele în plus, dar şi cu hipertensiunea. Cine s-ar fi aşteptat, însă, că acesta poate fi şi destul de periculos pentru sănătate? Fructul opreşte acţiunea medicamentelor şi le împiedica să se descompună în ficat şi intestine, atenţionează specialiştii în domeniu. Potrivit cercetătorilor, sunt medicamente care interacţionează cu acest fruct. Printre medicamentele implicate în acest proces sunt unele luate pentru hipertensiune, cancer sau alte afecţiuni, care coboară nivelul colesterolului din sânge. De asemenea, unele medicamente luate după transplanturi au arătat şi ele aceleaşi interacţiuni negative. Grapefruitul şi sucul său sunt interzise în spitalele din Vest tocmai pentru că faptul că modifica activitatea unor medicamente. Acesta este un fruct indicat persoanelor care nu urmează tratamente medicamentoase, potrivit doctorulzilei.ro.

• Mierea este unul dintre cei mai buni îndulcitori naturali. De asemenea, este benefică sănătăţii fizice şi psihicului. Conţine
80 % zaharuri naturale, 18 % apă şi 2 % minerale, vitamine, polen şi proteine. Dintre zaharuri, cele mai întâlnite sunt fructoza şi glucoza. În plus, conţine numeroase enzime, antioxidanţi, fier, zinc, potasiu, calciu, fosfor, vitamina B6, riboflavina şi niacin. Datorită proprietăţilor antiseptice, antibacteriene, antimicrobiene şi a altor calităţi tămăduitoare, mierea este folosită şi că medicament pentru probleme uzuale de sănătate, cum ar fi răcelile sau acneea, precizează Libertatea pentru femei.

• Problemele de somn sunt din ce în ce mai comune, iar principalii factori ai acestor neplăceri ţin în primul rând de stres. Un studiu din 2012 a arătat că aproximativ 37% dintre oameni nu pot să adoarmă din cauza grijilor provocate de bani. Un alt studiu condus de IKEA a sesizat că 7 din 10 persoane nu au parte de somn suficient şi că aproximativ 50 de milioane de lire sunt cheltuite anual pe somnifere în Marea Britanie, conform sleepcouncil.org.uk. Televizorul este unul dintre factorii care te ţin treaz noaptea, iar acest lucru este dovedit de numeroase studii, notează Divahair.