Bogdan Chitic

Echipa feminină de baschet „sub 16 ani” a CSŞ-CSM Ploieşti şi-a îmbunătăţit, la finalul săptămânii trecute, performanţa obţinută, anul trecut, la Braşov, în cadrul turneului final al Campionatului Naţional. După ce, în 2016, formaţia pregătită de Loredana Munteanu s-a clasat pe locul 7, de această dată, la Sala Sporturilor „Prof. Octavian Dimofte”, din Bucureşti, ploieştencele au încheiat pe poziţia a 4-a, după ce au pătruns în tabloul de aşi al competiţiei, pierzând, însă, ultimele două meciuri disputate, cu LAPI Dej, în semifinale, şi CSŞ Alexandria, în finala mică.

B A SÎn Capitală, Ştefania Ionescu şi colegele sale au obţinut două victorii în faza grupelor, scor 68-45, cu CSŞ Gloria Arad, şi 72-71, cu CSŞ Alexandria, acesta din urmă fiind meciul care le-a promovat, practic, în faza „knock-out” a turneului, asta după ce pierduseră jocul de debut, pe muchie, scor 58-60, cu CSU Olimpia Braşov.
În jocul decisiv pentru accederea în semifinale, cu gruparea teleormăneană, „tripleta” Ionescu – Stănică – Apostolescu a marcat 57 de puncte, oferind un aport important pe faza ofensivă, în partida de la acest turneu final cu cele mai multe puncte înscrise. În semifinale, fetele Loredanei Munteanu şi ale Corinei Savu au cedat cu LAPI Dej, scor 48-66, pentru ca, ieri, în finala mică, să se recunoască învinse de aceeaşi grupare din Alexandria, scor 42-48, care s-a dovedit mai „inspirată”, aşadar, în jocul pentru bronz decât în „decisivul” din faza grupelor. Medalia de aur a revenit formaţiei gazdă, CS Olimpia Bucureşti, care s-a impus la limită, scor 72-71, în partida cu trofeul pe masă disputată împotriva celor de LAPI Dej.
De subliniat că, la acest turneu final, din lotul echipei ploieştene a făcut parte şi Alexia Apostolescu – revenită „în circuit” după mai bine de un an de absenţă, talentata jucătoare care a „cochetat”, ani la rând, cu loturile naţionale de junioare ale României, la diferite categorii de vârstă, având, în Capitală, o medie de 12 puncte, 5.6 recuperări şi 1.6 pase decisive.
Rezultatele înregistrate de echipa feminină de baschet „U16” a CSŞ-CSM Ploieşti la turneul final:
Faza grupelor: CSŞ-CSM Ploieşti – CSU Olimpia Braşov 58-60
CSŞ-CSM Ploieşti – CSŞ Gloria Arad 68-45
CSŞ-CSM Ploieşti – CSŞ Alexandria 72-71
Semifinale: CSŞ-CSM Ploieşti – LAPI Dej 48-66
Finala mică: CSŞ-CSM Ploieşti – CSŞ Alexandria 42-48

Clasament

1. Olimpia Bucureşti
2. LAPI Dej
3. CSŞ Alexandria
4. CSŞ-CSM Ploieşti
5. LPS Alba Iulia
6. CSŞ Sibiu
7. CSU Olimpia Braşov
8. CSŞ Gloria Arad