V. Stoica

Alegerile locale parțiale care se vor desfășura în ziua de 11 iunie în patru localități din județul Prahova – Băicoi, Bușteni, Călugăreni și Dumbrava – par să fie, cel puțin momentan, o piatră de încercare pentru unele dintre formațiunile politice, având în vedere că foarte clare sunt, până în prezent, candidaturile propuse de Partidul Social Democrat și, parțial, acelea ale Partidului Național Liberal.
Potrivit secretarului executiv al PSD Prahova, Laura Moagher, candidații care se vor înscrie în cursa pentru funcția de primar în fiecare dintre cele patru localități au fost stabiliți, fiind vorba în toate cazurile despre actuali consilieri locali sau despre consilieri locali cu atribuții de viceprimari. Astfel, candidații PSD la parțialele din 11 iunie sunt: Bușteni – Irinel Ghiță, Băicoi – Marian State, Călugăreni – Ion Enache, Dumbrava – Ion Greeruș.
Surse din cadrul organizației prahovene a Partidului Național Liberal au confirmat că sunt sigure candidaturile pentru funcția de primar în Băicoi – Ciprian Stătescu (fostul primar, obligat să renunțe la mandatul în care fusese ales în vara anului trecut, din cauza unei condamnări definitive, dar care se pare că nu și-a pierdut dreptul de a candida din nou), pentru funcția de primar în Bușteni – Cristian Achim (consilier local Bușteni) și pentru cea din comuna Dumbrava – Marian Apostol (actual secretar al Primăriei Dumbrava). Se pare că încă nu s-a stabilit cine va fi candidatul pentru funcția de edil al comunei Călugăreni, însă unul dintre numele vehiculate este cel al consilierului local Dragoș Leescu.
Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) își va desemna candidații pentru cele patru funcții de primar care vor fi puse la bătaie la scrutinul din 11 iunie în urma unei ședințe de partid care va avea loc joi, însă, potrivit surselor noastre, unul dintre aspiranții la funcția de edil din partea ALDE, la Primăria Băicoi, va fi Marius Constantin, medic veterinar care, după suspendarea fostului primar al orașului, a îndeplinit funcția de viceprimar cu atribuții de primar.
Perioada de depunere a candidaturilor pentru funcția de primar la alegerile locale parțiale care se vor desfășura pe 11 iunie în patru localități prahovene începe astăzi, iar ultima zi pentru intrarea oficială în cursa electorală este luni, 22 mai. Candidaturile vor rămâne definitive odată cu începerea campaniei electorale, respectiv 27 mai.