Marcel Marin, Bogdan Chitic

Ploieşteanul Costin Ilinca (49 ani), profesor în cadrul Universităţii „Petrol-Gaze”, a urcat pe ultima treaptă a podiumului la Campionatele Europene de culturism şi fitness, care s-au desfăşurat, de curând, la Santa Susanna (Spania), în perioada 4-8 mai. Performanţa reuşită de sportivul ploieştean vine la doar două săptămâni distanţă după medalia de argint cucerită la Tg. Mureş, în cadrul Campionatelor Naţionale.

C ICostin Ilinca a intrat în posesia medaliei de bronz la categoria Men’s Physique Masters +50, în condiţiile în care acesta va schimba „prefixul” în acest an.
Profesorul universitar s-a clasat în spatele unui sportiv din Ungaria, Sandor Balogh, şi a unui cipriot, Christos Christoudias. Interesant este faptul că sportivul ploieştean şi cel provenit din „Insula Afroditei” s-au aflat la egalitate de puncte, însă arbitrul de rezervă i-a înmânat culturistului cipriot medalia de argint.
În „Top 5”, la aceeaşi categorie, s-au mai aflat un norvegian, Perodd Tessem, şi un turc, Aziz Uksal.
La revenirea în ţară, Ilinca a fost sărbătorit de studenţii săi, care i-au făcut o primire călduroasă şi i-au dăruit un tricou cu imaginea din momentul premierii.DA
În total, lotul naţional al României s-a întors cu şapte medalii de la competiţia din Spania, dintre care una de aur (Sebastian Scânteian – fitness masculin), două de argint şi patru de bronz.
De asemenea, în afara lui Costin Ilinca, din Ploieşti au mai participat Daniela Andrei, care s-a oprit în semifinalele probei de „Bikini Fitness Masters +35”, şi Alice Stratone – aceasta din urmă nereuşind să depăşească faza grupelor.