A. M.

La Ploiești, un eveniment dedicat cunoașterii limbii române reușește să atragă sute de elevi din toată țara, grație eforturilor unor profesori de specialitate. Concursul interjudețean “ Vorbiți, scrieți românește!”, aflat la cea de-a IX-a ediție, are loc, astăzi, la Colegiul Național “Jean Monnet“ din Ploiești, și reunește 356 de elevi din clasele de gimnaziu din județele Prahova, Buzău și din municipiul București.
Concursul este organizat de catedra de limba română a acestei instituții de învățământ, profesori coordonatori fiind Raluca Faur și Ruxandra Tudorache.
Proba de concurs constă în rezolvarea unei grile ce conţine un set de 30 de întrebări cu câte patru variante de răspuns, dintre care doar una este corectă. Profesorii vor să testeze, astfel, exprimarea și scrierea corectă a elevilor în limba română. Rezultatele concursului vor fi postate pe site-ul oficial al colegiului amintit până pe 15 mai. Competiția va fi organizată și pentru elevii de la ciclul primar, pe data de 27 mai, cu o structură similară a subiectelor.