V. S.

Mașinile abandonate pe domeniul public din Ploiești au început să fie ridicate în această săptămână de reprezentanții Societăţii Servicii de Gospodărire Urbană. Autoturismele fără proprietar sau abandonate, pur și simplu, pe zonele dintre blocuri sau pe trotuarele din oraș și pentru care au fost finalizate toate etapele procedurale obligatorii au intrat în această etapă de ridicare de pe domeniul public.
Pe de altă parte, în acest an au fost ridicate alte zeci de autovehicule de pe domeniul public de către proprietari, în urma somațiilor eliberate de compartimentul de specialitate al SGU.
Vehiculele ridicate de pe domeniul public de către SGU vor putea fi valorificate în conformitate cu prevederile legale, la o unitate autorizată de colectare și valorificare a deșeurilor.
Un vehicul abandonat este acela al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă vehiculul se află în stare improprie circulației pe drumurile publice și care se găsește pe domeniul public de cel puțin 1 an, în timp ce vehiculele fără stăpân sunt acelea al căror proprietar nu este cunoscut.