Bogdan Chitic

Americanul cu origini ghaneze Alhaji Mohammed (35 ani) şi-a mai adăugat, duminică seară, un titlu de campion în palmaresul personal. Baschetbalistul care făcea furori la Ploieşti, în tricoul multiplei campioane CSU Asesoft, în perioada 2013-2015, fiind desemnat de două ori la rând MVP-ul finalei Ligii Naţionale, a câştigat titlul în Ungaria cu Alba Fehervar, formaţie pentru care evoluează de la începutul acestui an.
Gruparea maghiară a câştigat cu 78-71 meciul decisiv disputat pe teren propriu împotriva celor de la Falco Szombathely, echipă din lotul căreia face parte un alt fost campion în „Olimpia”, sârbul Ivan Zigeranovic. În meciul 5 al finalei, Alhaji Mohammed a totalizat 16 puncte, 3 recuperări şi 2 pase decisive pentru învingători, în vreme ce Ivan Zigeranovic a terminat partida cu 11 puncte, 6 recuperări şi 2 asisturi. Pentru Alba Fehervar este cel de-al cincilea titlu de campioană din istorie, în vreme ce Alhaji Mohammed îşi trece în CV tot cea de-a cincea medalie de aur într-o întrecere internă, după cele cu Limoges (Franţa, liga a II-a, 2009), CSU Asesoft Ploieşti (2013, 2014) şi Sigal Prishtina (Kosovo, 2015).
În ţara noastră, americanul a evoluat în peste 200 de partide pentru CSU Asesoft Ploieşti şi BC Mureş, în Liga Naţională, Cupa României, EuroCup şi FIBA EuroChallenge, iar de-a lungul carierei a mai jucat pentru echipe de club din Olanda, Germania, Spania, Franţa, Kuweit, Kosovo şi Ungaria. De menţionat este faptul că Alhaji Mohammed este fratele mai mic al mult mai cunoscutului Nazr Mohammed (39 ani), a cărui carieră de peste 15 ani în NBA (Liga profesionistă nord-americană de baschet) include şi un titlu, în 2005, alături de San Antonio Spurs.