Cristiano Ronaldo, atacantul și căpitanul selecționatei Portugaliei, a recunoscut că rezultatul de egalitate înregistrat în fața Mexicului (2-2), în meciul de debut la Cupa Confederațiilor 2017, nu îi mulțumește pe fotbaliștii lusitani, campionii europeni en titre.
„Vreau să le mulțumesc mai întâi fanilor că au votat pentru mine”, a declarat Ronaldo, ales omul meciului disputat duminică la Kazan. „Nu, nu este rezultatul pe care îl doream. Echipa noastră a fost foarte aproape de câștigarea meciului, însă am primit un gol în ultimele minute. Dar așa este fotbalul”, a adăugat căpitanul Seleccao, într-o declarație acordată FIFA TV, citată de Agerpres. Lusitanii au condus de două ori în partida de la Kazan, prin golurile înscrise de Ricardo Quaresma (34), Cedric Soares (86), dar mexicanii au revenit de fiecare dată și au egalat, prin Javier Hernandez (42), respectiv Hector Moreno (90+1). Cristiano Ronaldo a mai spus la finalul jocului că fotbaliștii portughezi „cred în continuare foarte puternic” în calificare. „Știm că avem în continuare șanse bune, au mai rămas două meciuri de disputat, de aceea suntem liniștiți. Acum trebuie să ne gândim la următorul meci, deoarece trebuie să-l câștigăm. Dacă învingem, vom fi la un singur pas de calificare, de aceea nu trebuie să tragem niciun semnal de alarmă”, a adăugat fotbalistul lusitan. Portughezii vor întâlni în următorul meci selecționata țării-gazdă Rusia, miercuri la Moscova, iar apoi vor înfrunta Noua Zeelandă, sâmbătă la Sankt Petersburg, în ultimul lor meci din Grupa A.
Starul lui Real Madrid nu s-a oprit în zona mixtă, pentru a răspunde întrebărilor jurnaliștilor, precizează AFP. Presa portugheză și spaniolă a speculat, în ultimele zile, pe marginea unei eventuale plecări a lui Ronaldo de la Real Madrid, deoarece atacantul s-ar simți persecutat de fiscul spaniol, care îl acuză de o presupusă fraudă fiscală de 14,7 milioane euro. Cotidianul sportiv spaniol Marca a anunțat că antrenorul lui Real Madrid, Zinedine Zidane, aflat în vacanță în Italia, l-a sunat pe Ronaldo pentru a încerca să-l convingă să renunțe la ideea de a părăsi Spania.