Petre Apostol

Turneul final al Diviziei Naţionale de Juniori U17 – rugby în 7 s-a desfăşurat la Bârlad, pe Stadionul „Rulmentul”, printre cele opt echipe calificate în această fază fiind şi cea de la clubul Aurora Băicoi. Iar echipa prahoveană nu a făcut doar act de prezenţă, ajungând până în finala turneului disputat la sfârşitul săptămânii trecute.
În faza preliminară a turneului de la Bârlad, cele opt echipe au fost repartizate în două grupe, cu câte patru formaţii fiecare. Aurora Băicoi a făcut parte din Grupa A, pe care a şi câştigat-o, bifând victorii în toate cele trei partide disputate. Rugbiştii prahoveni au debutat cu un succes în duelul cu LPS Focşani, scor 12-7, după care au învins categoric gazdele întrecerii, CSŞ Bârlad, scor 26-0, pentru ca în ultima partidă a grupei să treacă de CSO Pantelimon, scor 17-7.
În celelalte meciuri ale grupei s-au înregistrat următoarele rezultate:
CSŞ Bârlad – CSO Pantelimon 0-31
LPS Focşani – CSO Pantelimon 0-24
CSŞ Bârlad – LPS Focşani 12-14
Astfel, CS Aurora Băicoi a ocupat prima poziţie a clasamentului, cu un total de nouă puncte, pe locurile următoare situându-se, în ordine, CSO Pantelimon, cu şapte puncte, LPS Focşani, cu cinci puncte, CSŞ Bârlad, cu trei puncte.
În Grupa B s-au înregistrat următoarele rezultate:
CT Dinicu Golescu – RC Braşov 33-7
CSŞ 2 Baia Mare – LPS Suceava 19-14
RC Braşov – LPS Suceava 21-26
CT Dinicu Golescu – CSŞ 2 Baia Mare 7-21
CSŞ 2 Baia Mare – RC Braşov 35-12
LPS Suceava – CT Dinicu Golescu 0-27
Prin urmare, CSŞ 2 Baia Mare a ocupat prima poziţie, cu nouă puncte, ierarhia continuând cu CT Dinicu Golescu (şapte puncte), LPS Suceava (cinci puncte), RC Braşov (trei puncte).
În faza finală a turneului s-a jucat în funcţie de locul ocupat în grupele preliminare, câştigătoarele evoluând în finala mare a campionatului. Astfel, CS Aurora Băicoi a întâlnit pe CSŞ Baia Mare în lupta pentru marele trofeu, cele două echipe neînvinse de la turneu oferind o dispută echilibrată, adjudecată, însă, în cele din urmă, de gruparea maramureşeană, cu scorul de 19-14, prahovenii întorcându-se de la Bârlad cu medaliile de argint.
Medaliile de bronz au fost cucerite de CT Dinicu Golescu, echipă care a învins, în finala mică, după loviturile de departajare, pe CSO Pantelimon.
În meciurile din faza finală s-au înregistrat următoarele rezultate:
Finala mare: CS Aurora Băicoi – CSŞ 2 Baia Mare 14-19
Finala mică: CSO Pantelimon – CT Dinicu Golescu 17-23 (d.l.d; la finalul timpului regulamentar, scorul a fost 17-17)
Meciul pentru locul 5: LPS Focşani – LPS Suceava 12-17
Meciul pentru locul 7: CSŞ Bârlad – RC Braşov 19-41