Marcel Marin, Bogdan Chitic

Recent, la Penitenciarul Ploieşti – secţia Berceni, s-a desfăşurat un atractiv turneu de fotbal rezervat persoanelor private de libertate. La startul întrecerii s-au aliniat trei formaţii, şi anume Barcelona, Lupii Galbeni şi Chindia, care au oferit un frumos spectacol, disputat într-un deplin fair-play. Dovadă în acest sens a fost neacordarea niciunui cartonaş galben în cele trei partide, la fel ca la ediţiile precedente, organizate la secţiile Movila Vulpii şi Berceni.
Secţia de la Berceni are regim semideschis, iar persoanele „cazate” acolo, prin participarea la diferite activităţi, primesc puncte sau credite, constând în pachete cu mâncare, vizite mai dese ale familiilor sau chiar scăderea perioadei de detenţie. De buna organizare a competiţiei s-au ocupat, din partea Penitenciarului Ploieşti, subcomisar Magdalena Toma, director pe probleme educative, agent şef George Vlad, monitor sportiv, şi, din partea DJTS Prahova, consilier superior Dan Vasile. Premierea efectuată la finalul turneului a constat în diplome, cupe şi mingi acordate tuturor echipelor participante.
De remarcat că aceste competiţii sportive se adresează persoanelor custodiate constituind un demers esenţial în procesul reinserţiei sociale şi al reintegrării post-detenţie.
Rezultate consemnate la „Cupa Libertăţii”, ediţia a IV-a:
Barcelona – Chindia 3-1
Lupii Galbeni – Barcelona 0-1
Lupii Galbeni – Chindia 4-0

Clasament
1. Barcelona (4-1) – 6 puncte
2. Lupii Galbeni (4-1) – 3 puncte
3. Chindia (1-7) – 0 puncte