Atenţie unde mâncaţi pe Litoral

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat ieri o amendă de peste 90.000 de lei terasei „Cuptorul cu Plăcinte”, din Satul de Vacanţă, aflată la intrarea în staţiunea Mamaia, de unde au fost confiscate 3,5 tone de alimente improprii consumului.
Mai exact, în timpul controlului efectuat vineri, au fost descoperite 3,5 tone de carne şi brânză depozitate în condiţii improprii, fără etichete sau indicaţii de provenienţă şi fără termen de valabilitate, spun reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din Constanţa.
Alimentele au fost puse sub sechestru, întreaga cantitate urmând să fie distrusă prin incinerare, spun cei de la CJPC Constanţa.
De asemenea, urmează să fie emisă şi o dispoziţie de suspendare a activităţii pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi un an.

Tensiunile politice își vor pune și în viitor amprenta asupra cursului leu/euro

Ministrul Augustin Jianu, citat de News.ro, a declarat că “instabilitatea economică indusă de tensiunile politice recente a produs o serie de efecte ale căror repercusiuni se văd și se vor vedea și în următoarele luni”.
În același context, reprezentanții patronatelor din România au atenționat asupra faptului că un “prim efect al instabilităţii politice a fost reprezentat de deprecierea semnificativă a leului care, conform BNR, a atins miercuri, 21 iunie, un curs de referinţă de 4,5987 lei/euro, nivelul maxim atins după 3 august 2012, când a avut valoarea de 4,6481 lei/euro”.

Creștere a creditelor acordate de bănci

Instituţiile financiare nebancare au crescut anul trecut creditele acordate atât populației, cât și firmelor, anunță Ziarul Finaciar.
Astfel, potrivit sursei citate, anul trecut, băncile au acordat credite în valoare de 24,4 miliarde de lei, finanţările acordate populaţiei urcând cu 11%, în timp ce împrumuturile acordate firmelor au crescut cu 14%.
Cele mai multe împrumuturi pentru firme s-au îndreptat către microîntreprinderi, unde firmele din servicii au avut o pondere de 37%.