Petre Apostol

La cea de-a patra ediţie a Cupei Oraşului Otopeni la ciclism, printre sportivii remarcaţi s-au regăsit şi reprezentanţi ai celor două cluburi prahovene: CS Petrolul Ploieşti şi CS Conpet Ploieşti. Au participat aproape 300 de sportivi din toată ţara, de la copii până la seniori, competiţia fiind organizată de unul dintre foştii marii ciclişti ai României, Mircea Romaşcanu.
9-bCompetiţia s-a desfăşurat pe un traseu de 3,4 kilometri, în oraşul Otopeni, realizându-se mai multe tururi, în funcţie de categoria de vârstă şi de gen. CS Petrolul Ploieşti a obţinut două medalii, dintre elevii antrenorului Constantin Ciocan urcând pe podium Ionuţ Andrei şi Cristian Tecan.
Unul dintre cicliştii de viitor din Prahova, fiind component al lotului naţional, Ionuţ Andrei a reuşit să se impună la categoria juniorilor, la care s-a concurat pe distanţa de 51 km (15 tururi). Plecat în evadare, ciclistul petrolist a beneficiat de ajutorul colegului său de echipă, Valentin Vasiloiu, care l-a lansat foarte bine la sprintul final, Andrei învingându-l pe un alt component al Naţionalei de juniori, Cristian Bidilici, de la CSA Steaua Bucureşti.
Tot de la CS Petrolul Ploieşti, Cristian Tecan a obţinut locul al doilea la categoria cadeţi, la care s-a concurat pe distanţa de 34 km (10 tururi).
La seniori, câştigător a fost Eduard Grosu, component al echipei profesioniste italiano-japoneze Vini Nippo Fantini.
În ceea ce priveşte clubul Conpet Ploieşti, antrenorul Cornel Popa a avut-o în concurs pe Denisa Toader, care a reuşit să se impună la categoria 12-14 ani fete, după două tururi (6,8 km). În plus, de menţionat că sportiva ploieşteană a mai bifat, apoi, încă o victorie, dar la mountain bike, câştigând competiţia Măcin Mountain Fun, organizată de Asociaţia Bike Works, la categoria 12-13 ani, desfăşurată pe distanţa de 15 km.
Pentru sportivi, a reprezentat o pregătire bună în vederea Campionatelor Naţionale de ciclism pe şosea, care sunt programate săptămâna viitoare, în Prahova, cu sediul central la Bucov.