Petre Apostol

Arena de popice „CFR” din Iaşi a găzduit, sâmbătă şi duminică, o competiţie naţională pentru juniori mici (10-14 ani), organizată de Federaţia Română, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului, care a şi susţinut financiar desfăşurarea întrecerii. Scopul competiţiei l-a reprezentat valorificarea aptitudinilor individuale ale celor mai mici sportivi într-un sistem organizat de concurs, care să asigure formarea de noi campioni.
Au participat reprezentanţi de la cluburile Electromureş Târgu Mureş, CFR Cluj, CFR Olimpic ACB Iaşi şi Conpet Petrolul Ploieşti. Antrenoarele clubului ploieştean, Mihaela Lixandru şi Daniela Lăcătuşu, au prezentat în concurs 12 sportivi, dintre care zece fete şi doi băieţi.
Conpet Petrolul Ploieşti a reuşit să adune trei medalii, cele mai bune rezultate obţinându-le la categoria U12 feminin, la care Letiţia Mihai (fiica antrenoarei Daniela Lăcătuşu) a reuşit să se impună, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Micuţa sportivă ploieşteană a înregistrat 549 de popice doborâte din 100 de bile lansate (plin), ocupând prima poziţie a ierarhiei.
În plus, colega sa de club Teodora Dragu s-a situat pe locul al treilea, încheind cu 510 popice doborâte, la 14 popice doborâte de a doua clasată, Jessica Fancsali (Electromureş).
Pentru ploieştence a mai punctat Andreea Cristiana Ioniţă, care a obţinut medalia de bronz la categoria U14, cu 448 de popice doborâte (s-au lansat 120 bile la plin şi izolat). Primele două poziţii au fost ocupate de Judit Natalia Bato (465 p.d.), respectiv de Julia Emese Szabo (454 p.d.), ambele de la Electromureş Târgu Mureş.
La masculin, câştigătorii celor două categorii au fost Ioan Bejan (CFR Olimpia ACB Iaşi – 483 p.d.), la U12 (s-au lansat 100 bile la plin), respectiv Andrei Seliman (CFR Olimpia ACB Iaşi – 465 p.d.), la U14 (s-au lansat 120 bile la plin şi izolat).