Bogdan Chitic

Jucătorii echipei de baby-baschet a clubului Ploiești Basketball s-au întors, la finalul săptămânii trecute, cu laurii de campioni la gât, după cucerirea, pentru a doua oară în ultimele patru ediții, a Ligii Naționale de la Mangalia. Formația antrenată de Elena Stan, sub comanda căreia o altă generație de baby-baschet, actuala echipă „sub 14 ani” a Clubului Sportiv Universitar Ploiești, urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în 2014, la Craiova, a avut parte de o premiere de gală în incinta centrului comercial AFI Ploiești, unul dintre sponsorii clubului. Peste 250 de copii, juniori și părinți s-au strâns, duminică seară, pentru a asista la premierea campionilor, oficiată de nimeni altul decât de fostul mare campion mondial la box, ploieșteanul Leonard Doroftei.doro b 52
„Sunt impresionat de performanța acestor copii, care, încă de la o vârstă fragedă, țin să ne arate tuturor că duc renumele acestui oraș mai departe, prin evoluțiile lor pe terenul de baschet. Chiar dacă sportul românesc traversează un moment de cumpănă, astfel de performanțe vorbesc de la sine și ne dau încredere pentru viitor. Îi felicit încă o dată pe acești minunați copii și le doresc mult succes pe viitor”, a declarat Doroftei.

Majoretele au animat atmosfera

Înaintea, dar și după premierea micuților campioni de la Ploiești Basketball, majoretele de la Ploiești Dancers, sub îndrumarea Luminiței Miricioiu, au electrizat atmosfera din incinta centrului comercial prin dansurile și coregrafiile lor. Premiate la mai multe concursuri în acest an, ploieștencele își continuă și în aceste zile activitatea, dar la malul mării, printr-un cantonament de o săptămână la Neptun, acolo unde se află și echipa de minibaschet Ploiești Basketball 2, cea care, după primele două zile ale întrecerii Ligii Naționale, pe tabloul grupei albastre, a înregistrat o victorie, cu Regal București, și o înfrângere, cu OC Fly Constanța.
Formația ploieșteană, antrenată de Zoran Mladenovic, va reveni la Ploiești în cursul zilei de sâmbătă, după încheierea întrecerilor de la Mangalia, și îi va pasa ștafeta grupei de performanță Carrefour Ploiești Basketball, care, de luni, 3 iulie, se va lupta în grupa roșie, pe segmentul locurilor 1-32.