F.T.

În ultima săptămână, în urma acţiunilor desfăşurate de către oamenii legii din structurile teritoriale ale Poliției Române, au fost depistate peste 200 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.
Astfel, potrivit unui comunicat al MAI, poliţiştii din întreaga ţară au depistat 147 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 106 copii, aceștia din urmă fiind încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori, nefiind victime ale vreunei infracţiuni.
Pe de altă parte, au fost prinse 59 de persoane urmărite, iar dintre acestea, 43 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 14 mandate de arestare preventivă, iar alte două aveau emise sentinţă de internare într-o unitate medicală de specialitate.
Cu titlu exemplificativ, reprezentanții Poliției Române amintesc faptul că, printre cei care se sustrăgeau arestării preventive se numără un bărbat din Ploiești, în vârsă de 42 de ani, acesta fiind acuzat de comiterea unui viol. Oamenii legii l-au prins pe Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, încercând să fugă din țară. A fost încătușat şi încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv de la Câmpina.