Petre Apostol

Astăzi, la Gagliano del Capo, în provincia Lecce, din Italia, se va desfăşura Cupa Mondială de juniori la alergare montană, competiţie ajunsă la ediţia cu numărul XII, organizată de Asociaţia Mondială de Alergare Montană (WMRA). Peste 100 de alergători cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani, proveniţi din 16 naţiuni din întreaga lume, vor fi prezenţi la startul evenimentului, printre care se vor regăsi şi opt sportivi din România.
În delegaţia tricoloră au fost convocaţi şi doi reprezentanţi de la CS Telecom Slănic, anume Larisa Corbu şi Marius Rădoi. Cei doi sportivi prahoveni sunt însoţiţi de antrenorul clubului din Slănic, Gheorghe Muşat, inclus în stafful tehnic al delegaţiei României, alături de Ana Hecico şi Daniela Vieru.
În echipa României, la masculin, vor mai participa Raul Cioc, Ionuţ Eremia şi Andrei Pomârleanu, iar la feminin – Alesia Hecico, Irina Bordeianu şi Loredana Viziteu.
De remarcat faptul că Larisa Corbu şi Marius Rădoi se vor afla pentru a doua oară la rând la startul respectivei competiţii, aceştia participând şi anul trecut, la Janské Làzne, în Cehia, contribuind la clasarea echipelor României pe locul al şaselea în clasamentul general, atât la feminin, cât şi la masculin.
La ediţia de anul acesta, traseul pentru cursa băieţilor se va întinde pe distanţa de 5,3 kilometri, care va cuprinde 340 de metri de ascensiune şi 220 de metri de coborâre, cea mai mare parte a competiţiei urmând să se dispute pe drumuri de munte, neasfaltate.
În schimb, concursul fetelor se va desfăşura pe distanţa de 3,85 kilometri, cu 250 de metri de ascensiune şi 130 de metri de coborâre.