MD5

MD4

MD2

MD1

Ajuns la venerabila vârstă de 80 de ani, pe care a împlinit-o în 7 aprilie, Mircea Dridea este o prezenţă vie în peisajul fotbalului prahovean, proiectul „Petrolul 52” datorându-i-se într-o mare măsură, implicarea sa directă fiind decisivă, de atâtea ori, mai ales când a fost vorba despre credibilitatea proiectului şi atragerea de sponsori.

MD3Mircea Dridea reprezintă, cu adevărat, istoria Petrolului, cu excepţia unor perioade în care a lucrat, ca antrenor, la alte echipe, întreaga sa carieră fiind dedicată acestui nume. Ca jucător a fost „101% petrolist”, cele aproape 300 de apariţii oficiale, între 1956 şi 1971, în tricoul Petrolului – singurul pe care l-a îmbrăcat, cu excepţia meciurilor în care a jucat în prima reprezentativă a României – aducându-i experienţe deosebite, „Seniorul Dridea” fiind o adevărată enciclopedie a perioadei în care Petrolul a realizat mari performanţe, traduse prin trofee (campionate, Cupă, precum şi victorii importante în Europa, totul culminând cu momentul istoric – Liverpool – 1966).
Mircea Dridea a păstrat multe amintiri din perioada „de aur” a Petrolului, amintiri deosebite, cele mai dragi dintre ele fiindu-i fotografiile pe care le-a colecţionat de-a lungul timpului. „La fiecare eveniment strângeam câte o fotografie, eram cel mai bun prieten al celor care veneau să facă poze. Am zeci de albume, plus alte câteva sute de fotografii pe care le păstrez separat. Nu sunt la naftalină, cum se spune, sunt mulţi prieteni care m-au rugat să le dau să le multiplice, colecţionari, iubitori ai Petrolului, iar acest lucru mă bucură nespus” – spune Mircea Dridea despre „averea sentimentală” pe care o reprezintă momentele deosebite ale carierei sale.