Petre Apostol

În momentul de faţă, judeţul Prahova nu mai există la nivel de echipă în elita handbalului românesc, doar clubul Activ CSO Plopeni activând în divizia secundă feminină, dar cu un lot alcătuit mai mult din junioare, fără un obiectiv de performanţă concret.
În schimb, judeţul Prahova are reprezentare la nivel de arbitri, iar pe lista cu perechile de arbitri pentru alcătuirea lotului de Liga Naţională în sezonul următor anunţată, sâmbătă, de către Comisia Centrală de Arbitri a Federaţiei Române de Handbal, se regăsesc şapte reprezentanţi prahoveni.
Primul dintre aceştia este, categoric, singurul arbitru prahovean cu ecuson EHF, în activitate, anume Romeo Mihai Ştefan (în foto), care face pereche cu bucureşteanul Bogdan Ştark, cei doi având, printre altele, în palmares şi o finală mică de Campionat European arbitrată. De asemenea, de remarcat şi prezenţa Marinei Agliceriu, singura femeie-arbitru din Prahova de pe această listă, care face echipă cu Mirabela Turdean, din Mureş, dar şi a cuplului 100% prahovean, format din Marian Băbău şi Alexandru Roibu, toţi trei prahovenii arbitrând deja în Ligile Naţionale.
Spre acest obiectiv aspiră şi Claudiu Ghesoiu şi Evelin Tănăsescu, o altă pereche de arbitri 100% prahoveană, precum şi Adrian Vasile, care arbitrează alături de Ninel Costache, din Iaşi.
Lista de arbitri anunţată de reprezentanţii forului naţional cuprinde 66 de cupluri de arbitri, care vor susţine examenul anual pentru formarea lotului de Liga Naţională în perioada 29-30 iulie, la Bucureşti. Examenul va consta dintr-o probă fizică (test EHF de condiţie fizică) şi o probă teoretică (set 30 de întrebări).