F.T.

La sfârşitul săptămânii recent încheiate, pe şoselele din judeţ au avut loc mai multe evenimente care reprezintă, în fapt, un semnal de alarmă vizavi de modul în care unii dintre şoferi înţeleg să se comporte în trafic sau faţă de poliţişti.
Un prim exemplu: polițiștii Secției nr. 3 Blejoi au fost alertați prin sistemul 112 despre faptul că, în urma unui accident cu pagube materiale, în care două autovehicule s-au acroșat cu oglinda laterală, unul dintre șoferii implicați a părăsit locul incidentului și s-ar afla sub influența alcoolului. Oamenii legii i-au identificat pe cei doi conducători auto implicați opriți pe marginea DN 1, pe raza localității Blejoi. Unul dintre aceștia a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cel de-al doilea a refuzat însă testarea, astfel încât a fost condus la Spitalul Județean de Urgenţă Ploieşti, unde nu numai că a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, dar a și devenit recalcitrant, adresând cuvinte jignitoare personalului medical.
În acest context, bărbatul, un ploieştean în vârstă de 50 de ani, a fost încătușat și dus la audieri.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de refuz de recoltare a probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiindu-i totodată reținut permisul de conducere.De asemenea, șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru provocarea de scandal în loc public şi adresarea de cuvinte jignitoare.
În rest, agenţii rutieri au împărţit amenzi vitezomanilor prinşi cu ajutorul dispozitivului radar Tru Cam. Cu titlu exemplificativ, Poliţiştii de la Biroul Naţional Drumuri Europene au aplicat, la sfârşitul săptămânii trecute, 102 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 22.735 lei. În plus, ca măsuri suplimentare, au fost retrase trei certificate de înmatriculare auto.
În afara acţiunilor de pe DN1, în Ploieşti,polițiști ai Biroului Rutier au organizat mai multe filtre, pentru sancţionarea indisciplinei pietonilor, precum și pentru neacordarea de prioritate față de această categorie de participanți la trafic.Cu această ocazie, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.330 lei, iar ca măsuri complementare au fost reținute două permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare auto.