Petre Apostol

Secţia de ciclism a Clubului Sportiv Petrolul Ploieşti, de care se ocupă antrenorul Constantin Ciocan, are, din nou, în cadrul său sportivi de mare perspectivă. După ce nivelul mic al bugetului primit de la Ministerul Tineretului şi Sportului a făcut să se renunţe la grupa de seniori, pentru a reduce costurile, ciclismul de performanţă de la Petrolul continuă să înmugurească.
Astfel, cicliştii juniori Ionuţ Andrei şi Valentin Vasiloiu au adus, în ultimul an, noi titluri naţionale în palmaresul clubului ploieştean, primul remarcându-se pe pistă, unde este campion atât la seniori, cât şi la categoria sa de vârstă, în vreme ce al doilea a cucerit medaliile de aur atât la fond, cât şi la contratimp, la juniori.
În afară de campionatele României, cei doi ciclişti din Albeşti-Muru au dominat şi concursurile naţionale, începând sezonul cu o victorie la Cupa oraşului Otopeni, prin Ionuţ Andrei, ajutat de Valentin Vasiloiu, iar, de curând, au monopolizat Cursa memorială „Constantin Vagneti”, disputată la Ploieşti.
Elevii antrenorului Constantin Ciocan au confirmat şi la „Novak Cycling Academy Cup”, competiţie desfăşurată la Cheile Grădiştei, atât la proba de fond, cât şi la cea de contratimp individual.
La contratimp, Valentin Vasiloiu a fost devansat de Ciprian Jitaru (ASF Zărneşti), sosind al doilea, cu o întârziere de 18 secunde, în vreme ce Ionuţ Andrei s-a clasat al patrulea. Dar, cicliştii prahoveni s-au revanşat ziua următoare, Ionuţ Andrei câştigând proba de fond, cu o secundă avans faţă de Valentin Vasiloiu, doar Jitaru rezistând ritmului impus de cei doi petrolişti, restul sportivilor sosind cu peste un minut şi jumătate întârziere.
Performanţele secţiei de ciclism se reînnoadă astfel, Ionuţ Andrei făcând parte şi din lotul naţional la câteva competiţii internaţionale, după ce Federaţia Română de Ciclism a primit, din nou, buget din partea Ministerului Tineretului şi Sportului. Însă, rămâne de văzut care va fi strategia conducerii clubului în continuare, având în vedere că indemnizaţiile de numai 300 de lei primite de sportivi, o dată la câteva luni, îi vor face pe aceştia să privească în alte zări, unde campionii naţionali sunt recompensaţi şi felicitaţi pe măsura performanţelor obţinute.