Petre Apostol

Cel mai titrat club din istorie din judeţul Prahova este, fără îndoială, CS Petrolul Ploieşti. Cu titluri olimpice, mondiale, europene în palmares, cu legende create la nivel internaţional, clubul petrolist reprezintă un reper în sportul românesc.
Din păcate, clubul Petrolul trăieşte din amintiri. Chiar dacă la nivel de copii şi juniori mai există sportivi care au potenţial, din încăpăţânarea unor antrenori obişnuiţi cu performanţa, la nivel de seniori, acolo unde contează cu adevărat, clubul, practic, nu mai există.
Iar această situaţie există de foarte mulţi ani, tocmai de aceea este de neînţeles strategia de management a clubului (dacă există), care doar prin numele său ar trebui să găsească sprijin pentru a-şi duce la bun sfârşit programe de dezvoltare sportivă.
Spre exemplu, un alt club din judeţ subordonat Ministerului Tineretului şi Sportului, CSO Sinaia, reuşeşte să califice sportivi la Jocurile Olimpice în sporturile de iarnă, unde costurile de pregătire şi de participare sunt foarte ridicate.