F. T.

Ceea ce spuneau reprezentanții Direcției Silvice Prahova se confirmă: furturile de material lemnos din pădurile administrate de către instituție au scăzut simțitor începând cu anul 2012 și până în prezent.
O confirmă și analizele efectuate de către personalul silvic prahovean, o certifică și faptul că descinderile polițiștilor și ale jandarmilor, pentru documentarea unor dosare penale având ca obiect furtul de material lemnos au fost, parcă, din ce în ce mai puține în intervalul menționat. Este drept, în urma controalelor “interne” efectuate de către reprezentanții Direcției Silvice Prahova, unii dintre pădurari – și așa puțini la număr în raport cu suprafața păduroasă pe care o au în grijă – nu au putut justifica lipsa materialului forestier vândut, în sensul că încă nu fuseseră prinși cei care comiseseră contravențiile / infracțiunile.
Și totuși… Ieri, dimineață, polițiștii din cadrul IPJ Prahova au efectuat 10 percheziții în județ, la domiciliile unor persoane bănuite de activități ilegale în domeniul silvic. Descinderile au avut loc în Plopeni, Dumbrăvești și Cocorăștii Mislii.
Conform unui comunicat al poliției prahovene, “din cercetări a reieșit că, în perioada iunie – iulie a.c., persoanele bănuite ar fi tăiat ilegal și sustras material lemnos din fondul forestier al Ocolului Silvic Slănic, precum și din fonduri private de pe raza orașului Plopeni și a comunei Cocorăștii Mislii”.
În acest context, au fost puse în executare 11 mandate de aducere, persoanele implicate fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale care se impun, respectiv continuarea cercetărilor cu suspecții în stare de reținere sau de libertate.