Bogdan Chitic

Cea de-a doua săptămână a Ligii Naționale de minibaschet de la Mangalia a adus în atenția publicului întrecerea masculină, pe tabloul grupei albastre, precum și cea feminină, Ploieştiul fiind reprezentat, în cadrul fiecărei categorii, de către două echipe. Devenită campioană pe segmentul de baby-baschet, în urmă cu o săptămână, Ploiești Basketball și-a trimis echipa secundă în grupa albastră la minibaschet, sub comanda antrenorului sârb Zoran Mladenovic, iar ABC T-Pack, cu Flavius Tace la timonă, a concurat, la rândul său, într-una din celelalte serii. La feminin, CSȘ-CSM Ploiești a intrat în luptă cu două formații, prima fiind antrenată de Corina Savu, iar cea de-a doua – vicecampioană anul trecut pe tabloul de baby-baschet, pregătită de Loredana Munteanu.
În ceea ce privește întrecerea masculină, trebuie subliniat parcursul impecabil al copiiilor de la ABC T-Pack în grupa a 3-a, acolo unde băieții lui Flavius Tace au repurtat opt victorii din tot atâtea partide, șapte dintre acestea pe teren, iar una la masa verde, 20-0, prin neprezentarea adversarilor.
„A fost un campionat perfect, copiii descurcându-se excelent atât pe teren, cât și în afara lui. Am progresat de la meci la meci și am avut o medie de peste 40 de puncte marcate pe întâlnire, fiind lideri în grupa albastră, din acest punct de vedere. Organizarea a fost mult mai bună decât în anii precedenți, fiind vizibil progresul în ceea ce privește comunicarea cu toate echipele participante. Cele opt meciuri disputate ne-au adus tot atâtea victorii și, la finalul întrecerii, pot spune clar că acestea au fost unele facile”, ne-a declarat Flavius Tace.

Rezultatele înregistrate
de ABC T-Pack:
46-21 vs Cetate Deva
20-0 vs ACS For You Apahida
51-12 vs ACS Vills 2 București
26-13 vs Laguna Alb București
35-25 vs ABC Best Arad
38-22 vs Flame Ilfov București
43-25 vs Deceneu 1 Tulcea
65-21 vs Steaua Magic 2 București

Ploiești Basketball 2, comportare curajoasă în primul an de categorie

Formația secundă a clubului Ploiești Basketball, antrenată de Zoran Mladenovic și aflată la primul an pe tabloul categoriei de minibaschet, a fost repartizată în grupa a 7-a, alături de câteva echipe puternice, precum CSM Rm. Sărat, Fly OC Constanța sau U-BT Cluj, cu o mai mare experiență competițională. Chiar și în aceste condiții, ploieștenii s-au descurcat onorabil și au încheiat grupa pe locul 5, cu un bilanț de patru victorii și tot atâtea înfrângeri, în condițiile în care meciul cu formația clujeană, în care au condus ostilitățile mai bine de 39 de minute, a fost pierdut în secvențele de final, la o diferență de doar o posesie, scor 22-24.
9-b„Pentru acești băieți, a fost o experiență minuntă și sunt fericit pentru parcursul avut. În condițiile în care, la Ploiești, nu am putut disputa decât foarte puține meciuri din septembrie, anul trecut, și până în momentul plecării la Mangalia, iar componența echipei a suferit unele modificări în ultima lună, prin promovarea unor jucători de la formația a treia, pot spune că băieții au făcut o treabă foarte bună. Au demonstrat că pot juca un baschet de calitate, că formează cu adevărat o familie atât pe teren, cât și în afara lui, că se încurajează permanent unul pe celălalt, iar unitatea grupului a fost una la cote înalte. Sunt mândru de acești băieți și consider că anul viitor, la Mangalia, putem obține rezultate și mai bune, prin multă muncă la antrenamente și o disciplină de neclintit”, a declarat Zoran Mladenovic.

Rezultatele înregistrate
de Ploiești Basketball 2:
12-7 vs Regal București
8-35 vs Fly OC Constanța
22-24 vs U-BT 7 Cluj
8-25 vs Shooting Stars Buftea
16-9 vs Aurel Vlaicu 2 București
13-40 vs CSM Rm. Sărat
20-11 vs Cuza Sport 2 Brăila
31-2 vs MP Sport Timișoara

În numărul de mâine al Ziarului Prahova veți putea citi un amplu material despre parcursul celor două echipe feminine de minibaschet ale CSȘ-CSM Ploiești, în Liga Națională de la Mangalia.