• Prunele au proprietăţi diuretice. Au efecte stimulente ale sistemului nervos, laxative, decongestive hepatice şi dezintoxicante. Se recomandă în special în constipaţiile cronice. În acest caz, sunt utile atât proaspete cât şi uscate, înmuiate în apă. Sunt un bun laxativ şi pentru cei care suferă de hemoroizi, dar nu şi de colită. Ameliorează stările inflamatorii ale ficatului. În medicina populară, se recomandă şi în inflamaţiile splinei, precizează Libertatea pentru femei.

• Pentru calculi de mici dimensiuni şi nisip, cea mai bună soluţie sunt diureticele. Ceaiurile favorizează dizolvarea sărurilor şi eliminarea lor prin urină. Creşterea cantităţii de urină spala căile urinare şi mobilizează nisipul şi calculii mici. Când pietrele sunt mari există o restricţie cu privire la plantele cu efect diuretic pentru că există riscul ca aceşti calculi mari să pornească pe căile urinare şi să provoace colică renală, infecţii sau hidronefroză (retenţia de urină, produsă de un obstacol la nivelul tractului urinar), informează doctorulzilei.ro.

CA• Castravetele asigură hidratarea organismului, fiind o sursă bună de vitamina C, indicat a fi consumat mai ales atunci când temperaturile de afară sunt în creştere. Optaţi pentru o salată de castraveţi la care să adăugaţi pătrunjel din plin, mărar, zeama de la o lămâie, avocado şi spanac. Spanacul vă va aduce un aport bun de magneziu şi luteină, substanţe benefice pentru a proteja pielea de arsurile solare, potrivit Click.