Meteorologii au emis atenţionare de Cod galben de caniculă, valabilă de astăzi până duminică, în Banat, Crişana, jumătatea de vest a Olteniei şi în sud-vestul
Transilvaniei, unde temperaturile vor ajunge 37-38 de grade. Vremea va deveni din ce în ce mai călduroasă şi în celelalte zone ale ţării, unde temperaturile vor fi cuprinse între 33 şi 36 de grade.
Potrivit hărţii de atenţionare de Cod galben, judeţele care vor fi lovite de canicula la început vor fi Bihor, Alba, Hunedoara, Arad, Timişoara, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi şi Dolj.
Astfel, în intervalul 21-23 iulie, valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a ţării, disconfortul termic va fi în creştere, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade, dar în Banat, Crisana, jumătatea de vest a Olteniei şi în sud-vestul Transilvaniei, vremea va deveni caniculară, iar temperaturile maxime vor urca spre 37…38 de grade. Pe arii relativ extinse, indicele temperatura-umezeala (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
De asemenea, spun meteorologii, în regiunile nordice, vestice, la deal şi la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului, vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată.