F.T.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române, în primul semestru al acestui an, oamenii legii de la Institutul Național de Criminalistică au efectuat 103.520 de deplasări în teren, ridicând 504.996 de urme cu potenţial probatoriu, în baza cărora au fost identificate 14.338 de persoane şi obiecte.
În acest context, criminaliștii au realizat, în laboratoarele proprii, peste 11.000 de rapoarte de expertiză sau constatare criminalistică.
În acelaşi document de presă, Poliţia Română precizează faptul că, prin intermediul Institutului Naţional de Criminalistică, se realizează un punct naţional de contact pentru schimbul automat de date genetice şi dactiloscopice cu celelalte state membre ale Uniunii Europene.
Totodată, pentru depistarea persoanelor şi obiectelor, ţara noastră efectuează un schimb permanent de date dactiloscopice cu 18 state membre (Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Estonia, Franţa, Finlanda, Germania, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria) şi teste de conectivitate cu patru state membre (Portugalia, Danemarca, Malta şi Finlanda).
În baza de date a sistemului din care fac parte statele amintite, la sfârşitul lunii iunie a.c. erau înregistrate 2.908.151 de fişe dactiloscopice, 419.248 de urme papilare și 38.718 imagini faciale ale persoanelor înregistrate.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEvenimente
Articolul următorVorbe intelepte