Petre Apostol

Jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan (24 de ani, 108 WTA) și-a egalat cea mai bună performanță de până acum din turneele WTA, reușind să ajungă în semifinalele BRD Bucharest Open, întrecere de categorie International.
După ce a eliminat două favorite de pe tabloul principal, inclusiv pe jucătoarea cap de serie nr. 1, sportiva din Sinaia s-a oprit în penultimul act, după ce a pierdut meciul cu germanca Julia Goerges (28 de ani, 45 WTA), a treia favorită a turneului, scor 6-3, 2-6, 4-6.
Ana Bogdan a început foarte bine, adjudecându-și primul set, scor 6-3, având un serviciu foarte bun, cu un procentaj al primului serviciu de peste 72 %, reuşind şi 4 aşi.
Goerges a revenit, însă, iar actul secund i-a aparținut în totalitate, impunându-se cu scorul de 6-2, deși Ana Bogdan a reușit să mai pună puțină presiune pe adversară, care a condus cu 5-0.
În setul decisiv, tot sportiva germană a condus ostilitățile, realizând break rapid, care i-a oferit un avantaj de 2-0, respectiv 4-2. Ana Bogdan a egalat la 4, dar nu a reușit să completeze revenirea, Goerges obţinând breakul decisiv chiar în ultimul ghem al partidei, câştigând cu 6-4 şi asigurându-şi prezenţa în finala turneului.
Pentru Ana Bogdan a fost al doilea turneu de asemenea nivel la care a ajuns în semifinale, după cel de la Florianopolis (Brazilia), de anul trecut. În plus, jucătoarea prahoveană a câștigat 110 puncte în clasamentul mondial.
„A fost un turneu extraordinar pentru mine. Îmi doresc să păstrez toate momentele frumoase pe care le-am avut aici, toate momentele pe care le-am trăit cu intensitate maximă. Vreau să merg mai departe, să iau tot ceea ce a fost bun şi să privesc înainte, pentru că a fost un rezultat foarte bun pentru mine”, a concluzionat Ana Bogdan, la finalul turneului.