Petre Apostol

După o absență de nouă ani, Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploiești va fi gazda unei competiții de amploare de gimnastică artistică. La începutul lunii viitoare, la Ploiești va fi organizată ediția cu numărul 70 a Campionatului Național Individual Open, dar și Campionatul Național al Reprezentativelor de Club – masculin și feminin. Prima ediție s-a desfășurat în 1947, la Reșița. GIMNASTICA B 92
Aceasta va fi a treia ediție în care Sala „Olimpia” va găzdui cei mai valoroși gimnaști și cele mai valoroase gimnaste din România, la Ploiești organizându-se competiția în 2007 și în 2008. Din păcate, orașul Ploiești – cu o vastă istorie la nivel mondial în acest domeniu, prin performanțele obținute de secția de la CS Petrolul – nu va avea pe nimeni în competiție, la campionate fiind așteptați 60 de sportivi de la CSS Buzău, CSM Reșița, CSA Steaua București, CSS Brașov, CSS Dinamo București, CSM Bistrița, CSS Lugoj, LPS Bistrița, CSM Lugoj, CSS Timișoara, CS Dinamo București, CSS Bârlad, CS Farul, CSS 1 Constanța, CSS 2 București, CSS Focșani, CSM Arad.
Totuși, județul va avea patru reprezentante în corpul de arbitri la feminin, anume Gabriela Tavaru, Doina Olaru, Camelia Rădulescu și Corina Ungureanu, care sunt, totodată, și antrenoare la CS Petrolul Ploiești.
Ediția precedentă a campionatelor s-a desfășurat la Cluj, Larisa Iordache (Dinamo București) adjudecându-și cel de al patrulea titlu consecutiv la individual compus (2013, 2014, 2015, 2016), având alături pe două dintre reprezentantele noii generații: Ioana Crișan (CNS Cetate Deva) și Carmen Glăvan (Farul Constanța).
În privința echipelor, Farul Constanța va sosi la Ploiești din postura de campioană, performanță realizată după 14 ani, oprind, la Cluj, dominația CNS Cetate Deva.
La masculin, Andrei Muntean (Dinamo București), Cristian Bățagă (CSM Bistrița) și Vlad Cotuna (Steaua) au urcat pe podiumul ediției precedente, iar Dinamo București deține titlul național.
De asemenea, trebuie spus că, pe lista sportivilor care vor fi prezenți la Ploiești, se află și Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu, ambii încununați campioni europeni, la Cluj, în luna aprilie.
Important de adăugat și faptul că întrecerea națională din Sala „Olimpia” reprezintă pentru sportivii români și o pregătire pentru Campionatele Mondiale, care vor avea loc la începutul lunii octombrie, la Montreal, în Canada.
Programul campionatelor de la Ploiești este următorul:

Vineri, 1 septembrie 2017
16.00 – 18.30 Concurs masculin
Sâmbătă, 2 septembrie 2017
16.30 – 18.30 Concurs feminin
Duminică, 3 septembrie 2017
11.00 – 14.00 Finale pe aparate (feminin, masculin)