Petre Apostol

După ce și-a egalat cea mai bună performanță din circuitul profesionist de tenis WTA, la BRD Bucharest Open (turneu de categorie International), unde a ajuns în semifinale, urcând pe cea mai înaltă poziție a carierei (locul 104 mondial), jucătoarea prahoveană Ana Bogdan a bifat a doua înfrângere categorică în preliminariile unei competiții de pe continentul american.
Sportiva de 24 de ani din Sinaia a încercat, la finalul săptămânii trecute, să se califice pe tabloul principal la turneul de categorie Premier 5, de la Cincinnati, din Statele Unite ale Americii, dotat cu premii în valoare de de 2.836.904 dolari.
În urma eliminării de la Toronto, de la Rogers Cup, din săptămâna precedentă, din primul tur al calificărilor, Ana Bogdan coborâse tocmai pe poziția 124 în clasamentul mondial și avea nevoie de un rezultat bun, având în vedere mai ales rezultatele înregistrate anul trecut, înainte de US Open.
Din păcate pentru jucătoarea prahoveană, nici la Cincinnati nu a reușit o evoluție mai bună, confruntându-se, în primul tur preliminar, cu brazilianca Beatriz Haddad Maia, aflată pe locul 77 WTA, fiind cap de serie nr. 19. Sportiva din Sinaia se mai întâlnise cu jucătoarea braziliană, în 2013, la un turneu ITF în Antalya, Turcia, tot pe suprafață rapidă, câștigând acel meci, în trei seturi.
De data aceasta, Ana Bogdan a cedat în două seturi, mai greu, însă, decât o arată scorul de 6-3, 6-1, pentru sportiva de Brazilia. Jucătoarea prahoveană a avut un procentaj la primul serviciu de 54% (cu 12% mai bun decât adversara sa), însă capitolul la care a suferit cel mai mult a fost cel de la retur, unde a câștigat doar 5% dintre puncte!
Astfel, sportiva din Sinaia nu a obținut decât un punct în clasamentul mondial, pentru prezența în primul tur al turneului.
De menționat că nici celelalte trei jucătoare din România aflate pe tabloul de calificare la Cincinnati nu au reușit să treacă de primul tur preliminar, Sorana Cîrstea (cap de serie nr. 6) fiind eliminată de Aleksandra Krunic (Serbia), scor 7-6 (1), 3-6, 4-6, Monica Niculescu (cap de serie nr. 7) cedând cu Mariana Duque-Marino, din Columbia, scor 6-4, 2-6, 1-6, iar Irina-Camelia Begu pierzând cu Taylor Townsed (posesoare a unui wild card), din Statele Unite ale Americii, scor 7-6 (4), 1-6, 3-6.