Răzvan Lucescu – fostul antrenor al Petrolului – a preluat PAOK Salonic şi este posibil ca pe lista celor care fac parte din staff-ul său să intre şi un antrenor prahovean. Alt technician de la noi, Florin Pârvu, tocmai s-a întors în China, unde are de apărat un titlu, la juniori, cu Henan. Nu este cel maidorit mod de a-şi construi cariera, dar, în România, se săturase… să aducă bani de acasă pentru a antrena.Eusebiu Tudor a ajuns prin Tunisia, cu noua sa echipă, Al Khaleej, formaţia saudită fiind în pregătire în nordul Africii. Sigur, “visa” la altceva, dar, ce să faci… Decât să studiezi legea insolvenţei în România, mai bine lucrezi la arabi!
Alături de ei, un alt prahovean – preparatorul fizic Bebe Bărbulescu – trăieşte astăzi un moment cum nu vor fi mulţi care să-l bifeze de-a lungul carierei: un duel cu Galatasaray, tehnicianul originar din Măneciu fiind pe banca echipei de la Kaiseryspor. Probabil că, pentru un astfel de moment, merită să faci sacrificii profesionale (luni, ani de muncă prin străini, stres, culturi diferite etc).
A mai fost şi Panait la Al Hilal, Răchită la Itiihad, Movilă este în Qatar tot antrenor, fiecare pe unde a putut să câştige un ban cinstit, să-şi facă meseria.
În Ploieşti, din păcate, nu este loc…