Dacă te uiţi pe „taboul” echipelor din primul eşalon judeţean, dintre competitoare, doar două nu au nimic în comun, niciun ajutor, din partea autorităţii locale pe care o reprezintă, într-un fel.
Este vorba despre Petrolul 95 şi Unirea Teleajen, lucru care nu ar trebui să ne mire, în contextul în care, totuşi, nici măcar Petrolul Ploieşti – echipa „fanion” a oraşului – nu a primit niciun leu de la primărie. Mai mult, a fost „taxată” ori de câte ori a intrat să joace pe „Ilie Oană”, cu acelaşi tarif pe care îl plătesc Voluntariul şi Juventusul Bucureşti!
Întrebarea, una simplă, este: De ce oare, începând din Măneciu, Văleni şi Boldeşti, continuând cu Slănic, Plopeni, Păuleşti, Blejoi, apoi Ceptura şi Urlaţi şi mergând până la Breaza, Brebu, Băneşti, Cornu, Coada Izvorului, toate primăriile găsesc ceva bănuţi şi pentru echipele de fotbal, iar ditamai „muncipiu” Ploieşti nu poate să le ofere nimic echipelor sale? Nu bani, ca să nu se interpreteze, dar nici câteva „cârpe” pentru copii, măcar?