Marcel Marin, Bogdan Chitic

Recent, în Suedia, patru dintre arbitrii prahoveni din corpul Ligii a III-a au participat la un puternic turneu internațional dedicat grupelor de juniori pe mai multe categorii de vârstă, printre echipele prezente numărându-se nume sonore din fotbalul european. Astfel, Andrei Moroiță, Cristina Părăluță-Bițan, Cătălin Popovici și Diana Florea au oficiat, preț de câteva zile, partide în care au fost implicate formații precum Paris Saint-Germain, FC Barcelona, Arsenal Londra, FC Everton, Juventus Torino, Espanyol Barcelona, Club Brugge, PAOK Salonic, FC Copenhaga, FC Groningen, SK Lierse sau reprezentanta gazdelor, AIK Solna Stockholm. Evenimentul s-a desfășurat în onoarea fostului înalt oficial UEFA, suedezul Lennart Johansson (87 ani), cel mai longeviv președinte al forului european, între 1990 și 2007. “Turneul are loc în fiecare an și aduce la start grupări consacrate din fotbalul european, pe segmentul juvenil, invitate în Suedia pe baza evoluțiilor avute în competițiile de pe continent, în sezonul anterior. Pe tabloul masculin, la categoria “U14”, s-a impus FC Barcelona, la categoria “U13” câștig de cauză a avut PAOK Salonic, iar la fete, pe segmentul “U14”, învingătoare a fost Espanyol Barcelona ”, ne-a declarat Cristina Părăluță.

Andreea Părăluță, campioană în Spania!

7-cSora mai mică a Cristinei Părăluță, și totodată portarul echipei naționale de fotbal a României, Andreea Părăluță (22 ani), și-a trecut, de curând, un rezultat notabil în CV-ul personal, la doar un sezon de la plecarea de la ASA Tg. Mureș. După șase ani petrecuți la formația din “Dealul Florilor”, Andreea a devenit campioană în puternica ligă a Spaniei, alături de Atletico Madrid, formație pentru care evoluează din vara anului trecut.
Portarul primei reprezentative feminine mai are în palmares o Cupă a României, în 2016, în tricoul echipei ardelene, dar și un premiu individual, în 2015, atunci când a fost desemnată cea mai bună fotbalistă din România de către AFAN (Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori).

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDin culise
Articolul următorBine şi atât!