Valentin Dumitru – arbitru asistent prahovean, cu potenţial şi perspective, pe care unii se fac că „nu le văd” – are parte de o experienţă deosebită, la propriu, în eşalonul secund. Acolo unde o delegare îţi aduce în jur de 1400 de lei „pe PFA”, şi de unde speră să urce şi să rămână în Liga I, unde a arbitrat de câteva ori, şi unde, financiar, chiar că se merită (3757 lei un barem de arbitraj).
Nimic deosebit, numai că prahoveanului îi vin nişte delegări… una şi una, acesta reuşind „performanţa” de a merge de două ori la Timişoara, de sâmbătă până ieri!
Mai precis, „Colina” – aşa cum este poreclit arbitrul originar din Gherghiţa – a „prins” – fericire mare – meciul Ripensia Timişoara – Sportul Snagov, sâmbăta trecută. A plecat vineri spre Banat, a arbitrat sâmbătă şi a ajuns, noaptea, înapoi, acasă, pasiunea pentru arbitraj ducându-l şi la un meci din campionatele organizate de către AJF Prahova, duminică! Apoi, în interemediara de eşalon secund din această săptămână, unde credeţi că a fost trimis Dumitru? La… Timişoara, ca să arbitreze ACS Poli – Metaloglobus, meci programat ieri seară, de la orele 18,00! Adică alţi 1000 şi ceva de kilometri, şi vreo 14 ore de mers… Să tot arbitrezi!
Iar delegările cu „uşoare note de absurditate” sunt peste tot, un alt prahovean, Andrei Moroiţă, fiind ieri de exemplu… arbitru de rezervă la Miroslava, în judeţul Iaşi. Adică nici să arbitrezi măcar!