V. Stoica

Pacienții minori care vor avea nevoie de îngrijiri medicale la Spitalul Municipal Câmpina vor avea parte de condiții mai bune, în viitorul apropiat, după ce va fi reabilitată Secția de Pediatrie a acestei unități medicale.
Aflată la etajul cinci al spitalului câmpinean, pe întreaga suprafață a Corpului C al clădirii, Secția de Pediatrie va trece printr-o serie de lucrări de modernizare în urma cărora actul medical și cazarea micilor pacienți să fie făcute în condiții superioare de igienă și de siguranță.
Potrivit caietului de sarcini destinat operatorilor economici care vor să participe la licitația lansată de Spitalul Municipal Câmpina, trebuie să se țină cont de o serie întreagă de solicitări venite din partea beneficiarului. Se precizează că lucrările de demolare și demontare trebuie realizate fără afectarea structurii de rezistență a construcției, iar toate lucrările de demolare și demontare vor fi inițiate după întreruperea activității din Secția de Pediatrie – partea de corp C.
Pentru că în domeniul sanitar este necesară menținerea curățeniei exemplare, firma care va câștiga contractul va fi obligată să țină cont de materialele pe care le va folosi pentru amenajarea secției care va intra în reabilitare. Pardoseala, de exemplu, trebuie să fie din covor PVC, antibacterian, antiseptic și antiderapant și se va realiza cu respectarea cerințelor reglementate în normele aflate în vigoare din domeniul medical. Astfel, pardoselile din interior nu trebuie să aibă rosturi, să fie sigure la mers, să fie ușor de curățat și de igienizat și să fie tratate antibacterian.
Este interzis cu desăvârșire ca pardoseala să fie acoperită cu gresie ceramică, deoarece rosturile au porozitate mare și constituie zone de acumulare a murdăriei și a agenților patogeni.
Valoarea estimată a lucrărilor de reamenajare a Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal Câmpina este de circa 125.000 de euro.
Spitalul Municipal Câmpina a fost înființat în anul 1970, dar, pentru că a fost afectat de cutremurul din anul 1977, a fost necesară reconstruirea acestuia în anul 1985.