Cea mai importantă competiţie de ciclism din lume, Turul Franţei, s-a încheiat de puţin timp, iar Chris Froome a câştigat nu doar pe plan sportiv, dar şi financiar, însă nu se compară cu încasările din alte sporturi mult mai mediatizate. Întregul fond de premii în acest an în Turul Franței a fost undeva în jur de 2,2 milioane de euro, adică mai puțin decât a câștigat Roger Federer după succesul de la Wimbledon. O discrepanță uriașă între cea mai solidă cursă din ciclism din punct de vedere economic și alte sporturi.
Chris Froome a încasat 500.000 euro pentru cea de-a patra sa victorie în Marea Buclă, mai mult decât dublu în raport cu ocupantul locului doi, Rigoberto Uran, care a fost recompensat cu doar 200.000 euro, în timp ce Romain Bardet a primit 100.000 euro pentru locul trei obținut la Paris.
Pentru locul său 9 din clasamentul general, Alberto Contador a încasat doar 4.500 euro, adică mai puțin de jumătate din valoarea bicicletei sale, în timp ce Nairo Quintana se întoarce în Columbia cu 2.700 euro. Toți cicliștii care nu s-au clasat între primii 20 au primit câte 1.000 euro.
La premiul pentru câștigarea tricoului galben, lui Froome i se adaugă câte 500 euro pentru fiecare zi petrecută în fruntea ierarhiei generale, precum și alte câteva mii de euro cumulate din clasările între primii 20 în etape.
Cel mai bun cățărător din Turul Franței, Warren Barguil, este recompensat cu 25.000 euro, la fel ca Michael Matthews, rutierul australian ce și-a adjudecat clasamentul pe puncte. Cel mai bun tânăr al cursei, Simon Yates, a primit 20.000 euro. Toți cei trei cicliști au fost premiați și cu câte 300 euro pentru fiecare zi petrecută în tricoul distinctiv.
Per total, Sky este, de departe, echipa care a adunat cei mai mulți bani din premii în această ediție a Turului Franței: 716.590 euro. Britanicii sunt urmați la mare distanță de Cannondale-Drapac, surpriza turului, cu 243.250 euro, iar pe trei sunt cei de la Sunweb cu 177.790 euro.
La polul opus, Cofidis, Bahrain Merida și Movistar pleacă acasă după o cursă de uitat, în care au adunat în jur de 20.000 euro fiecare.