Astra II – CS Popeşti Leordeni 1-0 (0-0)

Stadion: “Astra” – Ploieşti. Spectatori: circa 100. A marcat: V. Gheorghe (49)
Astra II: Nedelcovici – Oreviceanu (53 Vîrtej), M. Popescu, Nicorescu, F. Ioniţă – Chiriac, Şerban (76 Barîcă) – Culda (68 Dr. Gheorghe), A. Ioniţă (16 Banu), V. Gheorghe – Khalil. Antrenor: Marius Măldărăşanu.
Popeşti: Duţu – Zamfir, R. Gheorghe, Anghilini (67 Mărgărit), Târnăcop – Stancu, Paraschiv (18 Jamal), V. Dinu, Militaru (46 Romanescu) – Mustaţă (76 Răducan), Boiangiu. Antrenor: Viorel Dinu.
Avertismente: Şerban 860) / Anghilinii (31), R. Gheorghe (63)
Au arbitrat: Valentin Naidin (Tn. Măgurele) – Valentin Popovici, Ionuţ Turcanu (Botoşani).
Observatori: Ion Olteanu, Radu Victor (Bucureşti).
Jucătorul meciului: Valentin Gheorghe (Astra 2).

După un început de sezon sub aşteptări, cu prestaţii mai puţin convingătoare, “satelitul” Astrei şi-a revenit şi a reuşit al doilea succes consecutiv. După victoria clară de la Titu, scor 4-0, a fost acum 1-0 cu SC Popeşti Leordeni, una dintre echipele “peste medie” ale seriei, reuşita lui Valentin Gheorghe (foto) – jucător “detaşat” de sub comanda lui Edward Iordănescu la echipa a doua – fiind decisivă.
A fost un meci “închis”, cu o primă repriză în care oaspeţii au jucat mai bine, având şi cea mai mare ocazie de gol a lor – Amer Jamal reluând pentru echipa din Popeşti Leordeni, cu capul, alături de poartă, dintr-o poziţie ideală, în min. 25.
După pauză, însă, rolurile s-au inversat, mai ales după ce singurul jucător trimis din lotul echipei de prim-eşalon Astra la echipa secundă, Vali Gheorghe, a reuşit să marcheze. Un gol înscris la capătul unei faze frumoase de contra-atac, plecată de la Culda şi continuată de Khalil, mingea fiind reluată de Vali Gheorghe, în dreapta portarului, din 10-12 metri lateral stânga.
Apoi, pe fondul unor încercări de atac ale oaspeţilor, pe spaţiile rămase libere, tinerii jucători ai Astrei (au fost, din nou, trei jucători născuţi în anul 2000, un titular plus unul intrat de pe bancă) – Chiriac, Şerban, Oreviceanu plus Banu – puteau să se desprindă, Khalil sau Dr. Gheorghe nereuşind să “liniştească” meciul.
A rămas, până la urmă, 1-0, cu trei puncte importante în dreptul Astrei, nu numai în clasament, ci şi pentru moralul echipei. Astra a reuşit să promoveze jucători de la echipa a doua către prima grupare, lucru care are şanse mari să se întâmple şi în viitor, Edward Iordănescu asistând şi el la prima repriză a partidei din “9 Mai”.