Unirea Teleajen – AFC Băneşti-Urleta 0-2 (0-1)

Marcel Marin, Bogdan Chitic

Stadion: „Petrolul Teleajen”, Ploieşti. Spectatori: 100.
Au marcat: – / R. Alexe (39), B. Dinu (90+1, autogol).
Unirea Teleajen: B. Dinu – Condrea, R. Mălescu, Postelnicu, L. Talianu (7 T. Bogdan) – D. Dobre, Iancu, M. Anton (55 A. Soare), M. Soare (88 Udrea) – Bridinel (cpt), R. Constantinescu. Antrenor: Alexandru Talianu.
AFC Băneşti-Urleta: M. Şandru – I. Dima, Al. Neagu, Duca, Crăciun (46 Al. Petrescu) – Al. Popa (46 D. Nae) – R. Alexe, P. Toader, Ilioiu (78 A. Soreanu), H. Nicolae – M. Jipa (63 Ariciu). Antrenori: Marius Vişan şi Gheorghe Şerban.
Cartonaşe galbene: Bridinel (86) / -.
Au arbitrat: Robert Nuţu – Claudiu Dumitru (ambii, din Ploieşti) şi Marius Bărbuceanu (Brazi).
Observator: Viorel Badea (Ploieşti).
Jucătorul meciului: Alexandru Neagu (AFC Băneşti-Urleta).

Fără o serie de jucători importanţi în ambele tabere, precum Bojoagă, Dinicu, Ţol, L. Dobre, D. Chelba şi M. Goicea, la gazde, şi, respectiv, Cojocaru, Stroescu, Roşu, Vişan, Nichifor, de cealaltă parte, partida de sâmbătă, dintre Unirea Teleajen şi AFC Băneşti-Urleta, a întrunit elementele unui joc bun pentru nivelul Ligii A, desfăşurat în nota de dominare a echipei oaspete.
În prima repriză, am consemnat multe ocazii la poarta apărată de „bravul” B. Dinu, cel care, în multe momente, a securizat buturile gazdelor, evidenţiindu-se la cele patru mari şanse ale lui M. Jipa (15, 18), Toader (29) şi Ilioiu (43). Totuşi, oaspeţii au reuşit să intre în avantaj la cabine, asta după ce R. Alexe (39) a prins un şut de la 20 de metri, deviat de un apărător advers, mingea poposind sub bara transversală.
În startul părţii secunde, pe fondul schimbărilor efectuate la pauză de antrenorul M. Vişan, băneştenii au intensificat atacurile, semnând, însă, o singură ocazie, prin Jipa (54) – şut pe lângă stâlpul din stânga. Cu un sfert de oră înainte de final, gazdele au răspuns prin Bridinel, a cărui execuţie de la 25 de metri a fost deviată de puţin peste transversală. Ariciu (82) a trecut şi el pe lângă gol, neputând să-l învingă pe acelaşi B. Dinu, care s-a recunoscut, până la urmă, învins în secvenţele de final, când, la centrarea de pe stânga a lui Petrescu, D. Dobre a respins mingea care se îndrepta în corner, dar, nefericit, pe traiectorie, aceasta l-a lovit pe portarul gazdelor şi a intrat în plasă.
Partida s-a încheiat, aşadar, cu victoria oaspeţilor din Băneşti, scor 2-0, nu înainte ca amfitrionii să mai rateze o ocazie, prin Udrea, al cărui şut de la 25 de metri a trecut puţin pe lângă stâlpul drept. De menţionat că Robert Nuţu – „centralul” partidei – a împlinit în ziua partidei 32 de ani, la doar câteva zile după revenirea din Albion, acolo unde a bifat mai multe meciuri în eşaloanele inferioare.