V. Stoica

Administrațiile publice locale și, în special, unitățile administrativ-teritoriale din zonele turistice pot depune proiecte specifice pentru obținerea de finanțare europeană prin intermediul Programului Operațional Regional.
3-cPrimăria Azuga a demarat procedurile pentru depunerea a trei proiecte de dezvoltare turistică, o etapă fiind aceea de inițiere a consultărilor publice privind cererile de finanțare și implementarea proiectelor. Până în prima jumătate a lunii octombrie se vor afla în dezbatere publică proiecte care să revigoreze turismul în orașul de pe Valea Superioară a Prahovei: “Colina Postav-semnal de acces în orașul Azuga-amenajare obiectiv turistic”, “Cameră urbană cu buzunar verde-amenajare facilitate cu agrement” și “Parc Oraș Azuga-amenajare, inserție grădină terapeutică și accesibilizarea funcțiunilor”.
Proiectele investiționale propuse vizează dezvoltarea infrastructurii suport, de interes public, pentru maximizarea potențialului turistic al stațiunii Azuga, definită conform prevederilor HG 852/2008, pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice, ca Stațiune de interes național. Necesitatea și oportunitatea implementării sunt justificate de problemele identificate la nivelul infrastructurii suport de utilitate publică, în contextul disponibilității unui potențial turistic ridicat al stațiunii Azuga, care poate determina beneficii economice majore asupra revigorării economiei locale, în perspectiva unei valorificări durabile a resurselor turistice locale.