Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova, Clubul de Turism și Arte Escamonde Ploiești, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului organizează, în perioada 6-8 octombrie 2017, cea de-a cincea ediţie a Festivalului “Secvențe”, dedicat artei fotografice. Clubul de Turism și Arte Escamonde Ploiești a ales în acest an ca subiect principal al festivalului “Viața orașului”, cu infinitele sale secvenţe. Fotografi din întreaga lume şi-au propus să surprindă publicul prin forme, culori, dar mai ales momente. În sprijinul lor vin şi alţi artişti care vor contribui cu fotografii de peisaj, natură, portrete sau fashion.
Sala Pașilor Pierduți de la Palatul Culturii va găzdui și în acest an principalele expoziții ale festivalului. Cu această ocazie, treptele Palatului Culturii se vor transforma în “Strada Artelor“, unde vor avea loc reprezentații artistice și vor fi prezentate produse ale micilor meșteri artizani, iar conferințele vor avea loc în sălile aceluiași palat.
În cadrul festivalului vor mai fi organizate mici serenade de blues și jazz, iar în seara de sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Sporturilor, ploieștenii sunt așteptați să lanseze lampioane.