F.T.

Angajații Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova au acționat, la sfârșitul acestei săptămâni, atât pentru asigurarea ordinii și liniştii publice, cât și pentru prinderea în flagrant a celor care fură sau înșală.
Astfel, duminică seara, în jurul ore 18, o patrulă de jandarmi, în timp ce patrula pe Bulevardul Independenţei, a observat cum un individ aflat în mulțimea adunată la Festivalul “Alfabetul Conviețuirii”, scoate un cuțit din buzunar. A fost luat imediat la întrebări de jandarmi, care i-au întocmit acte de constatare privind purtarea sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.
De asemenea, jandarmii prahoveni au observat în parcarea Carrefour trei persoane care abordau clienții magazinului și le propuneau să cumpere parfumuri renumite, la prețuri derizorii. Asupra vânzătorilor de ocazie, oamenii legii au găsit 24 de parfumuri contrafăcute, despre care pretindeau că sunt originale. Şi acestora le-au fost deschise dosare penale.
Tot duminică seara, un echipaj de la IJJ Prahova l-a prins pe un individ în vârstă de 37 de ani, din Păcureți, care sustrăgea ţiţei dintr-o habă aparținând S.C.Petrom S.A.
Individului în cauză i s-au întocmit, de asemenea, acte de constatare pentru infracţiunea de furt calificat.